ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Ιταλός βουλευτής, επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμ/στου – Επικοδομητική συζήτηση με τον Δημ. Αμμ/στου

Ο Piero Fassino, είναι εισηγητής του θέματος «Έκκληση για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της»

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 2022 06 07T083911.025 exclusive, Piero Fassino, Αμμόχωστος, Ιταλός Βουλευτής

Ο Ιταλός Βουλευτής Piero Fassino, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του στην Κύπρο, επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου.

Αντίγραφο του Main Image x2 84 exclusive, Piero Fassino, Αμμόχωστος, Ιταλός Βουλευτής

Το απόγευμα της Δευτέρας 6/6, εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Kοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Fassino ο οποίος είναι εισηγητής του θέματος «Έκκληση για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της», είχε συνάντηση με τον Δήμο Αμμοχώστου, με σκοπό να λάβει ενημέρωση για το θέμα της Αμμοχώστου.

Αντίγραφο του Main Image x2 83 exclusive, Piero Fassino, Αμμόχωστος, Ιταλός Βουλευτής Αντίγραφο του Main Image x2 86 exclusive, Piero Fassino, Αμμόχωστος, Ιταλός Βουλευτής

Κατέληξε σε μια εποικοδομητική συζήτηση σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ο Ιταλός Βουλευτής, ενημερώθηκε για τις έκνομες ενέργειες στις οποίες προβαίνει το κατοχικό καθεστώς στην περίκλειστη περιοχή και αυτά που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες στην παραλία.

Αντίγραφο του Main Image x2 85 exclusive, Piero Fassino, Αμμόχωστος, Ιταλός Βουλευτής

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως «ο κ. Fassino υπέβαλε αρκετές ερωτήσεις τις οποίες έχουμε απαντήσει και περιμένουμε από αυτόν να κάνει μια έκθεση που να είναι πράγματι δίκαιη. Εξηγήσαμε στον Ιταλό βουλευτή ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Αμμόχωστο είναι παραβιάσεις των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, των Ψηφισμάτων 550 και 789 και έχει κατανοήσεις τις θέσεις μας».

Αντίγραφο του Main Image x2 87 exclusive, Piero Fassino, Αμμόχωστος, Ιταλός Βουλευτής

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου «ο Ιταλός βουλευτής έχει δείξει πάρα πολύ κατανόηση και ελπίζουμε ότι αυτά θα τα μεταφέρει και στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

FamagustaNews