ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Καταγγελίες για παράνομη εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας

Σε καταγγελίες προβαίνουν δημότες Δερύνειας σχετικά με παράνομη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από εταιρεία στο κέντρο του Δήμου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες υπάλληλοι της εταιρείας τηλεφωνίας προχώρησαν νωρίς τα ξημερώματα σήμερα σε εγκατάσταση κεραίας σε ταράτσα πολυκατοικίας χωρίς προηγουμένως να εξασφαλιστεί σχετική άδεια από την τοπική αρχή όπως προνοεί η νομοθεσία.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Δερύνειας σε επικοινωνία του με το Famagusta.News ο οποίος ανέφερε ότι παρόμοια ενέργεια αποτράπηκε την περασμένη Τρίτη, όταν η ίδια εταιρεία επιχείρησε να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο Γ’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο και το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας.

Όπως ανέφερε στο Famagusta.News ο Άντρος Καραγιάννης, ο Δήμος προχώρησε σε άμεσα μέτρα και τα ίδια μέτρα θα εφαρμοστούν και στην σημερινή περίπτωση, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε σε εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας χωρίς την άδεια και τη συγκατάθεση του Δήμου όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας τόνισε, παράλληλα, στο Famagusta.News ότι ο Δήμος Δερύνειας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα που αφορούν την υγεία των δημοτών του και θα προχωρήσει με όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Famagusta.News