ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Ο Δήμος αξιοποιεί ακίνητα της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας

Για καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών - Δείτε όλες τις πληροφορίες

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 15T091220.437 1200x630 1 exclusive, Δήμος Δερύνειας

Ο Δήμος Δερύνειας αξιοποιεί ακίνητα της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας που δόθηκαν για διαχείριση.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «απέφεραν επιτέλους καρπούς οι μακροχρόνιες προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος Δερύνειας από το 2014 με διαβήματα προς την τότε Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, για αξιοποίηση από την Τοπική Αρχή προς όφελος των πολιτών, στους οποίους ανήκουν τα υποστατικά. Το 2019 ο Δήμος Δερύνειας ενημερώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση όλων των ακινήτων της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στον Δήμο Δερύνειας, με συμβολικό μίσθωμα για εξυπηρέτηση τοπικών αναγκών».

Προστίθεται ότι «σήμερα τέσσερα υποστατικά με τον χώρο στάθμευσης τους, όπως η πρώην υπεραγορά, η τράπεζα, η αποθήκη υλικών οικοδομής και το κατάστημα ένδυσης, ανακαινίζονται για να εξυπηρετήσουν τους δημότες».

Συγκεκριμένα «στο πρώην ακίνητο της Συνεργατικής Τράπεζας έχει στεγαστεί ο Αστυνομικός Σταθμός Δερύνειας, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου. Ακόμα, στο πρώην υποστατικό ειδών ένδυσης θα στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία φιλοξενεί πάνω από 17 χιλιάδες τόμους βιβλίων, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία δανεισμού βιβλίων, μελέτης, έρευνας και επιμόρφωσης».

Επίσης, πρόσφατα «ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση της πρώην αποθήκης υλικών οικοδομής, στην οποία στεγάζεται το εργατικό προσωπικό και η υπηρεσία συντήρησης και καθαριότητας του Δήμου, ενώ έχει περιφραχτεί διπλανός χώρος για εναπόθεση κλαδεμάτων, τόσο από τους δημότες όσο και από το συνεργείο πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το ακίνητο της πρώην υπεραγοράς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Νεολαίας του Δήμου Δερύνειας για δημιουργία ενός σύγχρονου πολυχώρου απασχόλησης της Νεολαίας».

Σημειώνεται ότι «η συμφωνία παραχώρησης της άδειας χρήσης των ακινήτων της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας έχει υπογραφεί από τον Δήμο Δερύνειας και την ΚΕΔΙΠΕΣ/Altamira και η διάρκεια μίσθωσης είναι για 20 χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης».