ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Ολοκληρώθηκε η νέα βιοτεχνική περιοχή με στόχο την στέγαση μικρών επιχειρήσεων

viber image 2020 10 06 12 07 36 ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, Δήμος Δερύνειας

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η νέα βιοτεχνική περιοχή του Δήμου Δερύνειας με στόχο την στέγαση μικρών βιοτεχνιών και άλλων επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης «για τη νέα βιοτεχνική περιοχή Δερύνειας, προχωρήσαμε στον διαχωρισμό 28 βιοτεχνικών οικοπέδων που βρίσκονται πίσω από τον Συνοικισμό, από τα οποία έχουν ήδη παραχωρηθεί τα 24 και απομένουν μόνο τέσσερα. Ο συνολικός αριθμός των βιοτεχνικών οικοπέδων είναι 28 με εμβαδόν 500 – 900 τετραγωνικά μέτρα και με την μελλοντική κατασκευή του πολεοδομικού έργου του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, η ζήτηση σε τεμάχια αναμένεται να αυξηθεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας αποφάσισε ομόφωνα την παροχή κινήτρων για διάθεση των βιοτεχνικών οικοπέδων στους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με τα κίνητρα με την υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης καταβάλλεται μίσθωμα 6 μηνών ως προκαταβολή, το οποίο δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της Σύμβασης, τα πρώτα δύο χρόνια δεν θα καταβάλλεται μίσθωμα, θα είναι δωρεάν, ενώ τα επόμενα πέντε χρόνια το ετήσιο μίσθωμα θα είναι €4,25 ανά τετραγωνικό μέτρο».

Επίσης «τα επόμενα 5 χρόνια το ετήσιο μίσθωμα θα αυξηθεί κατά 6%, δηλαδή θα είναι €4,77 ανά τετραγωνικό μέτρο. Ακόμα μετά το δωδέκατο έτος και μέχρι τη συμπλήρωση των τριάντα τριών χρόνων το ετήσιο μίσθωμα θα αυξάνεται κατά 3% ανά έτος».

Σημείωσε ακόμα ότι στη «νέα βιοτεχνική περιοχή στεγάζονται κυρίως μικροεπιχειρήσεις, δηλαδή πελεκάνοι, μηχανικοί και πλυντήρια αυτοκινήτων, οικοδομικά υλικά και άλλα. Ο Δήμος δεν περιορίστηκε μόνο στους Δερυνιώτες αλλά η έκκληση μας για ένδειξη ενδιαφέροντος για ενοικίαση των βιοτεχνικών οικοπέδων είναι παγκύπρια, όποιος δηλαδή επιθυμεί μπορεί να αποταθεί».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καραγιάννης απάντησε πως «στόχος του Δήμου Δερύνειας ήταν η μεταστέγαση των βιοτεχνών στην συγκεκριμένη περιοχή και ορισμένοι έχουν ήδη μεταστεγαστεί ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ήδη ενοικιάσει τεμάχιο και αναμένεται η μεταφορά τους. Η νέα βιοτεχνική περιοχή έχει στοιχίσει στον Δήμο περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ και το σημαντικό είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα 24 από τα 28 τεμάχια έχουν παραχωρηθεί».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο Δήμος ευελπιστεί ότι το δημοτικό κονδύλι που δόθηκε για την απαλλοτρίωση και την μεταρρύθμιση των τεμαχίων, θα αρχίσει να αποπληρώνεται από τα ενοίκια που θα λαμβάνονται, μετά όμως από τα δύο πρώτα χρόνια αφού, σύμφωνα με τα κίνητρα που δόθηκαν δεν θα πληρώνεται ενοίκιο για τους πρώτους 24 μήνες».

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την ενοικίαση βιοτεχνικών τεμαχίων, επικοινωνώντας με τον Δήμο Δερύνειας στο τηλέφωνο 23811000 κατά τις εργάσιμες μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ