ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Υπό κράτηση οι ύποπτοι της επεισοδιακής καταδίωξης με ναρκωτικά (ΒΙΝΤΕΟ)

DSC 9022 scaled exclusive, Αστυνομία, Ναρκωτικά
Εικόνα Αρχείου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 22, 37 και 44 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών τάξεως Α και Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράνομης κατοχής ναρκωτικών τάξεως Α και Β δηλαδή τριών κιλών κάνναβης και ποσότητα κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις πέντε χθες το απόγευμα μέλη της ΥΚΑΝ, έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο, που κινείτο σε δρόμο της Δερύνειας, να σταματήσει για έρευνα.

Ο οδηγός του οχήματος, προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί, να πυροβολήσουν τα ελαστικά του οχήματος και να πετύχουν την ακινητοποίηση του.

Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι οδηγός του οχήματος ήταν 22χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Αμμοχώστου με συνοδηγό 37χρονο επίσης κάτοικο επαρχίας Αμμοχώστου.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των €1,740, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα πλαστικό δοχείο με ίχνη κάνναβης και μία κάψουλα με άσπρη σκόνη, που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα σε περιφραγμένο χώρο, σε κτηνοτροφική περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου, όπου είχαν εντοπιστεί προηγουμένως να κινούνται ύποπτα ο 22χρονος και ο 37χρονος.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους τριών κιλών περίπου.

Ιδιοκτήτης του χώρου είναι 44χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου της ΥΚΑΝ.

Πηγή: ΚΥΠΕ