Διαμαρτυρία στη Δερύνεια για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

deryneia4 Νέα Αμμοχώστου

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον μεγάλο αριθμό κεραιών αναμετάδοσης τηλεφωνίας και σήματος Wi-Fi στο Δήμο τους, προχώρησαν την Κυριακή πάνω από 200 κάτοικοι Δερύνειας, αποκόπτοντας μάλιστα για μερικά λεπτά τον δρόμο Δερύνειας – Παραλιμνίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων, στο πλαίσιο του αγώνα τους για να μπει να μια τάξη στο θέμα αυτό.

deryneia5 Νέα Αμμοχώστου

Ο εκπρόσωπός τους, Κώστας Λόντος, αναφέρθηκε στα αυξημένα κρούσματα καρκίνου στον Δήμο και είπε ότι στην περιοχή υπάρχουν αυτή τη στιγμή 12 κεραίες, εκ των οποίων οι 6 στο κέντρο.

deryneia3 Νέα Αμμοχώστου

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν καταγραμμένα πέραν των 50 περιστατικών καρκίνου ανάμεσα σε κατοίκους της Δερύνειας, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

deryneia2 Νέα Αμμοχώστου

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Χριστάκης Τζιοβάνης, ο Επαρχιακός Γραμματέας των Οικολόγων Μιχάλης Παράσχος και ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης.

deryneia1 Νέα Αμμοχώστου

Σε δηλώσεις τους οι κ. Πετρίδης και κ. Τζιοβάνης, εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους στον αγώνα των κατοίκων, ενώ ο Δήμαρχος κ. Καραγιάννης έστειλε μήνυμα προς όσους προτίθενται να τοποθετήσουν τέτοιες κεραίες στη Δερύνεια, ότι θα βρουν απέναντι τους τον Δήμο, σε περίπτωση που δεν θα έχουν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες.

deryneia Νέα Αμμοχώστου

Τόνισε επίσης ότι ο Δήμος στηρίζει τον αγώνα τον κατοίκων.

Είναι η δεύτερη σε σειρά εκδηλώσεων των κατοίκων Δερύνειας.

Πηγή: Famagusta.News / Φιλελεύθερος