Δήμαρχος Δερύνειας: “Να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι για Στροβίλια”

Την ανάγκη χειρισμού του θέματος μέσω των αρμόδιων διπλωματικών υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδεικνύει ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, αναφορικά με τις εξελίξεις στην περιοχή των Στροβιλιών. Ο Δήμαρχος Δερύνειας εξέφρασε σεβασμό στην επιθυμία των κατοίκων της περιοχής να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, ώστε να μην δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα στη διαβίωση και διακίνηση τους.

“Παράκληση μου είναι να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι για τη ψυχική ηρεμία και την ασφάλεια των δημοτών της Δερύνειας που διαμένουν στα Στροβίλια”

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δερύνειας, τα Στροβίλια αποτελούν μία από τις πλέον “ευαίσθητες” περιοχές της Κύπρου, καθώς καταβάλλονται διαχρονικές προσπάθειες για ειρηνική συμβίωση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Και υπενθύμισε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή συνυπάρχουν η Κυπριακή Δημοκρατία, οι Βρετανικές Βάσεις, τα Ηνωμένα Έθνη και ο κατοχικός στρατός.

“Θέση δική μας είναι ότι με τους γείτονες μας θα πρέπει να τα πηγαίνουμε καλά”

Αντιδράσεις κομμάτων για “επέκταση της κατοχής”

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε δραστικά μέτρα διαμαρτυρίας.

“Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” επιβεβαιώνουν τις προσπάθειες της Τουρκίας και του κατοχικού στρατού να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στην ουδέτερη ζώνη η οποία είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκεται υπό την επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών για επιτήρηση. Συνεπώς οι ενέργειες του κατοχικού στρατού και της Τουρκίας είναι ενέργειες που συνιστούν επέκταση της κατοχής. Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται σε μία προσπάθεια να αλλάξει μελλοντικά το καθεστώς της ειρηνευτικής δύναμης.”

Το Κίνημα Αλληλεγγύη θεωρεί ότι “οι Αττίλες στήνουν πολυβολεία και εμείς λουφάξαμε για να μη χαλάσει η ηρεμία που περιγράφουν τα Ηνωμένα Έθνη”

“Οι Αττίλες πέραν της περιοχής των Στροβιλιών δημιουργούν νέα τετελεσμένα στην γραμμή αντιπαράταξης στήνοντας μέχρι και νέα πολυβολεία στη Δερύνεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διαλαλεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τους ευσεβοποθισμούς του για “Γαλάζιες Πατρίδες”, η πολεμική της μηχανή της Τουρκίας πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη άσκηση που έγινε ποτέ στην Ανατολική Μεσόγειο, και εμείς στη Λευκωσία λουφάξαμε, παρακολουθώντας ως απλοί θεατές. Τα κατοχικά στρατεύματα αυθαιρετούν και εμείς σιωπούμε για να μη επηρεάσουμε την ήρεμη κατάσταση που περιγράφουν τα ΗΕ. Με προσεκτικές διατυπώσεις της έκθεσης της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία, οι μεγάλοι της Ευρώπης προσπαθούν να την εξευμενίσουν και να την ικανοποιήσουν, και εμάς μας ανησυχεί και μας ενοχλεί γιατί λείπει η αναφορά για “ΔΔΟ”. Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, διακριτικά, μας υποδεικνύει πως πρέπει να διακινηθούμε στο Κυπριακό και εμείς αεροβατούμε, επενδύοντας σχεδόν τα πάντα στην επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη. Η κυρία Λουτ πραγματοποιεί επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις και εμείς ψάχνουμε και ψαχνόμαστε για τα πρακτικά που δεν είχαμε ποτέ μας και πάνω στα οποία στηρίξαμε για μήνες ολόκληρη σχολή σκέψης. Επιτέλους ας σοβαρευτούμε. Εκείνο που χρειάζεται είναι μια νέα στρατηγική έναντι της διεκδικητικής Τουρκίας. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο.”

Πηγή: AlphaNews.Live