Δήμος Δερύνειας: Υπέβαλε την παραίτησή του ο Ανδρέας Παναγιώτου

702E1341 D980 414E 94B3 6B93176D22F7 Δήμος Δερύνειας

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της παραίτησης του δημοτικού σύμβουλου Δερύνειας Ανδρέα Παναγιώτου ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι παραιτείται από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, θέση την οποία κατέχει από το 2017, αφήνοντας παράλληλα υπόνοιες περί «θεάτρου του παραλόγου» εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτούσια η ανακοίνωσή του:

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Φίλες και φίλοι,

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά μου χρόνια, μέσα από τις Οργανώσεις της Αριστεράς και τα συνδικαλιστικά όργανα των μαθητών και αργότερα των φοιτητών. Με την επιστροφή μου από τις σπουδές συνέχισα την ενεργή μου δράση στην ΕΔΟΝ, σε τοπικό, επαρχιακό και παγκύπριο επίπεδο. Στόχος μου ήταν πάντα η διεκδίκηση και επίλυση προβλημάτων και η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μου, ειδικά τους νέους.

Η επιλογή μου να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος το 2016, με το ΑΚΕΛ, ήταν μια, αν θέλετε, «φυσική» συνέχεια της ενασχόλησης μου με τα κοινά όλα αυτά τα χρόνια και όχι για λόγους προβολής. Πήγαζε ακριβώς από αυτή την έντονη θέλησή μου από μαθητής να συμμετέχω, να λέω τη γνώμη μου, να διεκδικώ, να δίνω και να κερδίζω μάχες, ειδικά για τη νεολαία, μέσα από τις Οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος. Αλλά και λόγω του χαρακτήρα μου, που παραμένει πάντα ανήσυχος.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να πιστεύω πως έχω πορευτεί με ήθος και σοβαρότητα και δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα σε κανένα να προσβάλει την τιμή, την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη μου. Την ίδια ώρα, θέλω να πιστεύω πως έχω εργαστεί με συνέπεια για το καλό της Δερύνειας, των δημοτών και ειδικά της νεολαίας και των ευάλωτων ομάδων, μέσα από την ουσιαστική συμμετοχή και παρέμβασή μου ως μέλος της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ και μέσα από διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες που ανέλαβα.

Ως νέοι, ειδικά, οφείλουμε να αντιδρούμε σε κάθε τι άδικο. Είναι γι’ αυτό που αρνούμαι να γίνω κομπάρσος σε ένα θέατρο του παραλόγου που στήνεται από ορισμένους, οι οποίοι προφανώς έχουν κρυφές ατζέντες και προσωπικές φιλοδοξίες και σηκώνουν σκόνη για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Αρνούμαι να γίνω παθητικός συνεργός σε ενέργειες που υποσκάπτουν τη χρηστή διοίκηση και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνδημότες μας. Αρνούμαι να γαντζωθώ σε καρέκλες και θέσεις!

Δυστυχώς, επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι έχω υποβάλει πριν από λίγο την παραίτησή μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δερύνειας, για λόγους προσωπικής ηθικής και αξιοπρέπειας και σε μια προσπάθεια να στείλω ένα σαφές μήνυμα για την πορεία του Δήμου μας. Εύχομαι η παραίτησή μου να ηχήσει καμπανάκι για τα τεκταινόμενα στο Δήμο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο του ΑΚΕΛ στη Δερύνεια και ειδικά τους νέους, που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, εκλέγοντάς με ως το νεαρότερο Δημοτικό Σύμβουλο στην ιστορία του Δήμου. Θέλω να πιστεύω ότι σας εκπροσώπησα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ελπίζω να κατανοείτε την απόφασή μου. Τις επόμενες μέρες, θα προβώ σε έναν απολογισμό της δράσης μου τα τελευταία τέσσερα σχεδόν χρόνια, όπως οφείλω ως εκλεγμένος αξιωματούχος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεργαστήκαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, εργαζόμενοι με ανιδιοτέλεια και προσήλωση σε αρχές και αξίες και ειδικά στα άλλα δύο μέλη της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στις εθελόντριες και εθελοντές της Επιτροπής Κοινωνικής Ευημερίας και Πρόνοιας του Δήμου Δερύνειας -της οποίας ήμουν Πρόεδρος-, που μαζί καταφέραμε με τη δράση μας να παραδίδουμε σήμερα ταμείο πέραν των 10,000 ευρώ, σε σχέση με 2,000 ευρώ που ήταν, όταν ανέλαβα το 2017, με παράλληλη ενίσχυση της προσφοράς βοήθειας σε άπορους συνδημότες μας.

Τέλος, θέλω να ενημερώσω ότι την τελευταία μου αντιμισθία ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Σχολικός Έφορος, θα τη μοιράσω ισόποσα στην Επιτροπή Κοινωνικής Ευημερίας και Πρόνοιας του Δήμου, στην Αναγέννηση Δερύνειας και στο ΑΚΕΛ Δερύνειας.

Με εκτίμηση,
Αντρέας Παναγιώτου»