«Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί – Είμαστε όλοι Κερυνειώτες» (εικόνες & βίντεο)

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί – Είμαστε όλοι Κερυνειώτες» πολίτες από όλες τις πόλεις ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» και πορεύθηκαν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.

Με αφορμή την τουρκική πρόκληση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, στόχος των μοτοσικλετιστών, που ξεκίνησαν με προσυγκεντρώσεις από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, είναι να επαναφέρουν στην ημερήσια διάταξη το σύνθημα «Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους».

Στους συμμετέχοντες, προσφέρεται και λευκή μπλούζα με το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης. Είναι ρητό ότι κομματικά ή οπαδικά διακριτικά δεν θα γίνονται δεκτά από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.
Λίγο μετά τις 18:00, έφθασαν στο κατοχικό οδόφραγμα εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές είχαν ξεκαθαρίσει από νωρίς ότι, όπως όλες οι εκδηλώσεις τους, έτσι κι αυτή, θα πραγματοποιηθεί ειρηνικά και θα προστατευτεί τόσο η κοινότητα της Δερύνειας όσο και οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Εξάλλου, στο οδόφραγμα της Δερύνειας τα μέτρα είναι δρακόντεια, ενώ από νωρίς η Αστυνομία έστησε κιγκλιδώματα σε κάθε σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να διέλθει στα και από τα κατεχόμενα.

Έντονη είναι η παρουσία των ειρηνευτικών δυνάμεων εντός της νεκρής ζώνης, ενώ διμοιρία της ΜΜΑΔ βρίσκεται παρά το φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς ως αποτρεπτική δύναμη.

Το μνημείο επιστρέφει

Στον χώρο, τοποθετήθηκε εκ νέου το λιτό μνημείο που δημιούργησαν οι μοτοσικλετιστές για τη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Είχε απομακρυνθεί κατόπιν έντονων πιέσεων και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, επανατοποθετήθηκε μόνο για το βράδυ της εκδήλωσης.

 

Πηγή: Philenews