Γυναικείο Βόλεϊ: Σημαντική νίκη για ΘΟΪ Αυγόρου έναντι στην Αναγέννηση Δερύνειας

οκ Βόλεϊ γυναικών, Νέα Αμμοχώστου, Πετόσφαιρα
Η ομάδα του ΘΟΪ Αυγόρου

Το ΘΟΙ Αυγόρου απέναντι στη γηπεδούχο Αναγέννηση έκανε το αποφασιστικότερο βήμα για τη σωτηρία και ξέφυγε 10 βαθμούς από τις «πράσινες» και την 8η θέση που οδηγεί στη Β Κατηγορία.

Παράλληλα, η ομάδα του Αυγόρου ανέβηκε στη δεύτερη θέση του Ομίλου διαβάθμισης με 14 βαθμούς.

Η Αναγέννηση έχασε εντός έδρας τον καθοριστικό αγώνα αφού δεν διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα που εξασφάλισε κερδίζοντας το πρώτο σετ και τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος είναι σε πολύ – πολύ δυσμενή θέση.

Στους άλλους αγώνες

ΑΕΛ και ΑΕΛ κέρδισαν τον Απόλλωνα και την Ανόρθωση αντίστοιχα για τις θέσεις 1-4 για την 16η αγωνιστική και τους αγώνες των Ομίλων Tίτλου και διαβάθμισης στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης Γυναικών, Γυναικών Α Κατηγορίας.

Στους αγώνες για τις θέσεις 5- 8, ο ΘΟΙ κέρδισε τη Δερύνεια με 3-1 σετ και η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως τον Παφιακό με 3-0.

Σύμφωνα με την ΚΟΠΕ, με κορυφαία την Αμερικανίδα Στρίμερ, η ΑΕΚ «άλωσε» το Αθλητικό Κέντρο Ανορθώσεως κερδίζοντας με 2-3 την Ανόρθωση και έμεινε στη δεύτερη θέση με 37 βαθμούς οκτώ πόντους πίσω από τη «Μεγάλη Κυρία».

Οι Λαρνακιώτισσες που έπαιξαν χωρίς την Λοβ έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και υποχρέωσαν την Ανόρθωση στη δεύτερη της ήττα εντός έδρας (σ.σ. προηγήθηκε αυτή από την ΑΕΛ΄με 2-3). Η Ανόρθωση έχασε ένα σημαντικό αγώνα αλλά έχει τα ηνία στη βαθμολογία.

Η ΑΕΛ κέρδισε στην «ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ» τον Απόλλωνα με 0-3 σετ και βρίσκεται στους 36 βαθμούς. Ο Απόλλων αγωνίστηκε με νεαρές και χωρίς ξένες.

Στη ΣΑΛΑ «ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως κέρδισε με 3-0 σετ και έμεινε στην κορυφή του Ομίλου διαβάθμισης με 25 βαθμούς. Η προσφυγική ομάδα ήταν ανώτερη στο πρώτο σετ, αλλά στα δυο επόμενα ο Korantina Homes Παφιακός ανέβασε την απόδοσή του και απείλησε τις νικήτριες.