Η διαμόρφωση του κυκλικού Κόμβου Δερύνειας έφτασε στο τέλος της (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε μέσα από βίντεο, την πορεία του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

7 exclusive

Πρόκειται για ένα roundabout το οποίο μέχρι σήμερα, από την ημέρα κατασκευής του δρόμου που ενώνει την λεωφόρο 1ης Απριλίου (“bypass”) στο Παραλίμνι με την λεωφόρο Ελευθερίας στη Δερύνεια, είχε δεχθεί σφοδρή κριτική καθώς και σχολιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, αφού παρέμενε ανεκμετάλλευτο για αρκετά χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, πρόσφατα, με ευχάριστη έκπληξη οι κάτοικοι της περιοχής και οι περαστικοί είδαν ότι σιγά-σιγά ξεκινούσαν έργα ανάπλασης του κυκλικού κόμβου με αποτέλεσμα σήμερα, η διαμόρφωση του κυκλικού Κόμβου Δερύνειας να έχει φτάσει στο τέλος της.

Τρεις μεγάλες λευκές μεταλλικές αψίδες, στο στυλ των αρχτεκτονικών κομψοτεχνημάτων του διεθνώς βραβευμένου και πασίγνωστου Ισπανού Αρχιτέκτονα και Πολιτικού Μηχανικού Σαντιάγο Καλατράβα, οι οποίες αποτελούν θέμα συζήτησης ως προς το τί συμβολίζουν.

Ένα έργο το οποίο συμβολίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, περιλαμβάνει την κεντρική μεταλλική κατασκευή, την τοπιοτέχνηση των σημείων πρασίνου με τοποθέτηση 7 χιλιάδων περίπου φυτών και ειδικό φωτισμό δίδοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα μέρα και νύχτα.

Δείτε μέσα από το βίντεο που ετοίμασε ο Δήμος Δερύνειας, την πορεία του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

4 Δεκεμβρίου 2019 – Ο Κυκλικός Κόμβος Λεωφόρου Ελευθερίας ήταν ένα από τα θέματα της Ατζέντας της 21ης Συνεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου Δερύνειας.

14 Ιουνίου 2021 – Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την Διαμόρφωση και Τοπιοτέχνηση του Κυκλικού Κόμβου Δερύνειας

18 Ιουλίου 2022 – Ένα χρόνο μετά, η διαμόρφωση του κυκλικού Κόμβου Δερύνειας έφτασε στο τέλος της.

FamagustaNews