Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιέργεια της φράουλας και τον γεωργικό τομέα, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας

CFDEF1B8 8C79 4DDD 9BF6 EE9B254E6E9C Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Φράουλας

Η κυβέρνηση στηρίζει την πρόοδο στην καλλιέργεια της φράουλας και γενικότερα τον γεωργικό τομέα στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο του 11ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Φράουλας που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Δερύνεια, ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι μια εντυπωσιακή εκδήλωση που φέρνει στη Δερύνεια χιλιάδες κόσμου, είναι εντυπωσιακή η προσέλευση από την Κύπρο και εξωτερικό, ένα πραγματικό πανηγύρι με πολλές εκδηλώσεις για όλα τα ενδιαφέροντα και με επίκεντρο τη φράουλα».

Ταυτόχρονα συνεχάρη «τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας, τους δεκάδες εθελοντές, τους αγρότες μας οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν προοδεύσει όλη αυτή η περίοδο την παραγωγή της φράουλας στη περιοχή και στη Κύπρο ευρύτερα».

Ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θα στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά θα στηρίζει και την πρόοδο της καλλιέργειας της φράουλας αλλά και γενικότερα του γεωργικού τομέα στον τόπο μας».

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης ανέφερε ότι «είναι απίστευτο το πόσος κόσμος, ξένοι και ντόπιοι, ήρθαν στη Δερύνεια για να απολαύσει τη φράουλα και τα παράγωγα της. Αυτό σημαίνει ότι η Δερύνεια έχει αναλάβει για καλά τη πρωτιά στην παραγωγή της φράουλας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Δήμος παράγει πέραν του 60% ολόκληρης της παραγωγής στη Κύπρο».

Πρόσθεσε πως «είμαστε περήφανοι για το γεγονός αυτό το οποίο οφείλεται κυρίως στην εργατικότητα των φραουλοπαραγωγών οι οποίοι με τη βοήθεια των νέων παραγωγών φράουλας θα προσφέρουν ακόμα περισσότερα στο κοινό της Κύπρου».

Το 11ο Παγκύπριο Διαπολιτισμικό Φράουλας πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο από κόσμο Γήπεδο «Αναγέννησης» και διοργανώθηκε από τον Δήμο Δερύνειας, την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και τους Φραουλοπαραγωγούς Δερύνειας.

Στο Φεστιβάλ υπήρχαν αρκετά περίπτερα με παράγωγα φράουλας όπως λικέρ, χυμό και παγωτό που ο κόσμος απόλαυσε δωρεάν, περίπτερα για τα παιδιά ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμπλούτισαν με επιτυχίες τους οι καλλιτέχνες Πέτρος Ιμβριος και Τριαντάφυλλος.

Σημειώνεται ότι ένα από τα πολλά περίπτερα στελεχωνόταν από Υπηκόους Τρίτων Χωρών, ενώ αρκετοί ΥΤΧ έδωσαν απλόχερα τη βοήθεια τους για τη λειτουργία άλλων περιπτέρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ