Η θέση της Κυβέρνησης για την ένταση στα Στροβίλια

3408EB7C 197D 456D 816E C26DB2CFCB22 Κατεχόμενα, Στροβίλια

Οι Αρχές του κράτους αντιμετωπίζουν το θέμα σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, όταν ρωτήθηκε πώς χειρίζεται η Κυβέρνηση τη νέα πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος στην περιοχή των Στροβιλιών.

«Οι Αρχές του κράτους αντιμετωπίζουν το θέμα σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, δεν υπάρχει κάποια άλλη ανακοίνωση για να κάνουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε ερώτηση πόσο σοβαρό ήταν το επεισόδιο που συνέβη στα Στροβίλια, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση και για αυτό δεν έχουμε να κάνουμε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση».

Το επεισόδιο

Σε ότι αφορά το επεισόδιο, όπως δημοσίευσε ο «Φιλελεύθερος», οι Τούρκοι επέκτειναν τα όρια των εδαφών που κατέχουν τοποθετώντας, βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες, μπροστά από τρία σπίτια Ελληνοκυπρίων, εγκλωβίζοντας μάλιστα τρεις οικογένειες.

Η απάντηση του εκπροσώπου τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ ερωτηθείς για το θέμα, είπε πως «έχουμε γνώση της συνεχιζόμενης αυτής κατάστασης και την παρακολουθούμε. Βρισκόμαστε σε επαφή και με τις δυο πλευρές για να δούμε γιατί υπάρχει ένταση και για μείωσή της».