ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: “Να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, σεβόμενοι τους ενδοιασμούς”

Όσα ειπώθηκαν στη συνεδρία της ΕΕτΠ με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου - Υπάρχει ανάγκη κατάλληλης προετοιμασίας για αντιμετώπιση άλλων πανδημιών είπε ο Δήμαρχος Δερύνειας

162189827 2761526414109357 2134163562212130283 o exclusive, Δήμος Δερύνειας, Καραγιάννης, ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ
Συζήτηση με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου για την πανδημία Covid-19 είχε η ολομέλεια της ΕΕτΠ που πραγματοποιήθηκε από τις 17 – 19 Μαρτίου μέσω τηλεδιάσκεψης. 
Δελτίο Τύπου Δήμου Δερύνειας:
Την ανάγκη κατάλληλης προετοιμασίας για αντιμετώπιση άλλων πανδημιών που πιθανόν να προκύψουν από την κλιματική αλλαγή και θωράκισης του συστήματος υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επεσήμανε ο δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ) Άντρος Γ. Καραγιάννης στη συζήτηση με την ευρωπαία Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου στην 143η Σύνοδο της Ολομέλειας της ΕΕτΠ που πραγματοποιήθηκε από τις 17 – 19 Μαρτίου μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο κος Καραγιάννης εστίασε επίσης, στην ανάγκη ενδυνάμωσης του τομέα της Υγείας ενόψει της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα των εμβολίων, στην ισότιμη διανομή και παράδοση των εμβολίων σ’ όλες τις ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες και χρόνιους ασθενείς.
Θα πρέπει, συνέχισε ο δήμαρχος Δερύνειας, να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, σεβόμενοι τους ενδοιασμούς και τις ανησυχίες τους και καταδίκασε τις οποιεσδήποτε προσπάθειες εκμετάλλευσης της υγειονομικής κρίσης για εξασφάλιση οικονομικού οφέλους από την πώληση εμβολίων, φαρμάκων και ιατρικού προστατευτικού υλικού.
Η διασφάλιση της υγείας των πολιτών, κατέληξε ο δήμαρχος, απαιτεί άμεσες και συντονισμένες ενέργειες χωρίς χρονοτριβές και γραφειοκρατία, γιατί η υγεία μας αφορά όλους, πλούσιους, φτωχούς, μικρές και μεγάλες χώρες.

Famagusta.News