Κατεχόμενη Δερύνεια: Έντονη κινητικότητα τουρκικού στρατού – Αυστηρά μέτρα ενόψει εκδήλωσης στο οδόφραγμα

Θωρακισμένα οχήματα μεταφέρει στην περιοχή ο τουρκικός στρατός ενόψει επικείμενης εκδήλωσης διαμαρτυρίας - Όξυνση του κλίματος φαίνεται να επιδιώκεται στα κατεχόμενα

εικόνα Viber 2020 10 15 17 44 31 exclusive

Έντονη κινητικότητα του κατοχικού στρατού επικρατεί από την Πέμπτη στην κατεχόμενη Δερύνεια. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, ο κατοχικός στρατός μεταφέρει στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες και από θωρακισμένα οχήματα, προετοιμαζόμενος, σύμφωνα με τις πληροφορίες για κάθε ενδεχόμενο με αφορμή και την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Σάββατο (17/10) η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην περιοχή, πλησίον του οδοφράγματος της Δερύνειας στην πλευρά των κατεχομένων έχουν θεαθεί έντονες δυνάμεις της ψευδοαστυνομίας, μέλη της οποίας τοποθέτησαν κιγκλιδώματα ασφαλείας σε περίπτωση που επαναληφθούν παρόμοια επεισόδια με την περασμένη Κυριακή, όταν μεγάλος αριθμός Τούρκων μελών της οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι” συγκεντρώθηκαν στην κατεχόμενη πλευρά του οδοφράγματος της Δερύνειας τραγουδώντας πολεμικά εμβατήρια και κραυγάζοντας εθνικιστικά συνθήματα, ως “απάντηση” στα επεισόδια από ελληνοκυπρίους στην πλευρά της Δημοκρατίας.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Famagusta.News, ισχυρές δυνάμεις του κατοχικού στρατού φαίνεται να επανδρώνουν τα φυλάκια προετοιμαζόμενοι για παν ενδεχόμενο αλλά και σε μία προσπάθεια των κατεχομένων για όξυνση του κλίματος για μία ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

k.width 500 exclusive

Υπεύθυνος πατριωτισμός

Από την πλευρά της η “Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού” τονίζει ότι διαδηλώνει όλα αυτά τα χρόνια άψογα, συντεταγμένα χωρίς να επιτρέπει το παραμικρό έκτροπο στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, χωρίς φανατισμό και με αυστηρό σεβασμό της νομοθεσίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθ΄όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID – 19, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, υπερθεματίζει να είναι “ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ με λευκές φανέλες, χωρίς κομματικά ή οπαδικά διακριτικά” και να έχουν μαζί τους ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

“Η σύνεση, η σωφροσύνη και η συμμόρφωση με τις οδηγίες των διοργανωτών είναι χαρακτηριστικά υπεύθυνου πατριωτισμού που δεν θα δώσει κανένα περιθώριο στις τουρκικές προβοκάτσιες να βρουν πρόσφορο έδαφος”, αναφέρεται.

Famagusta.News