Κατεχόμενη Δερύνεια: Έντονη κινητικότητα τουρκικού στρατού – Αυστηρά μέτρα ενόψει εκδήλωσης στο οδόφραγμα

Έντονη κινητικότητα του κατοχικού στρατού επικρατεί από την Πέμπτη στην κατεχόμενη Δερύνεια. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, ο κατοχικός στρατός μεταφέρει στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες και από θωρακισμένα οχήματα, προετοιμαζόμενος, σύμφωνα με τις πληροφορίες για κάθε ενδεχόμενο με αφορμή και την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Σάββατο (17/10) η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην περιοχή, πλησίον του οδοφράγματος της Δερύνειας στην πλευρά των κατεχομένων έχουν θεαθεί έντονες δυνάμεις της ψευδοαστυνομίας, μέλη της οποίας τοποθέτησαν κιγκλιδώματα ασφαλείας σε περίπτωση που επαναληφθούν παρόμοια επεισόδια με την περασμένη Κυριακή, όταν μεγάλος αριθμός Τούρκων μελών της οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι” συγκεντρώθηκαν στην κατεχόμενη πλευρά του οδοφράγματος της Δερύνειας τραγουδώντας πολεμικά εμβατήρια και κραυγάζοντας εθνικιστικά συνθήματα, ως “απάντηση” στα επεισόδια από ελληνοκυπρίους στην πλευρά της Δημοκρατίας.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Famagusta.News, ισχυρές δυνάμεις του κατοχικού στρατού φαίνεται να επανδρώνουν τα φυλάκια προετοιμαζόμενοι για παν ενδεχόμενο αλλά και σε μία προσπάθεια των κατεχομένων για όξυνση του κλίματος για μία ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Υπεύθυνος πατριωτισμός

Από την πλευρά της η “Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού” τονίζει ότι διαδηλώνει όλα αυτά τα χρόνια άψογα, συντεταγμένα χωρίς να επιτρέπει το παραμικρό έκτροπο στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, χωρίς φανατισμό και με αυστηρό σεβασμό της νομοθεσίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθ΄όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID – 19, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, υπερθεματίζει να είναι “ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ με λευκές φανέλες, χωρίς κομματικά ή οπαδικά διακριτικά” και να έχουν μαζί τους ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

“Η σύνεση, η σωφροσύνη και η συμμόρφωση με τις οδηγίες των διοργανωτών είναι χαρακτηριστικά υπεύθυνου πατριωτισμού που δεν θα δώσει κανένα περιθώριο στις τουρκικές προβοκάτσιες να βρουν πρόσφορο έδαφος”, αναφέρεται.

Famagusta.News

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024