Η κυπριακή ύπαιθρος στον καμβά του Δερυνειώτη Πασχάλη Αναστάση

α Ζωγραφική, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός, Τέχνες

Τη νέα ατομική έκθεση του σπουδαίου Κύπριου ζωγράφου Πασχάλη Αναστάση φιλοξενεί από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου η Διαχρονική Γκαλερί στη Λευκωσία. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 7.30μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει για όλο τον Νοέμβριο από τις 10π.μ. μέχρι τις 7μ.μ. καθημερινά.

Λευκωσία, Διαχρονική Γκαλερί, 22680145

Ο Πασχάλης Αναστάση είναι ένας ζωγράφος που συνήθως δουλεύει έξω στην ύπαιθρο, προσπαθώντας να συλλάβει εκείνη τη φευγαλέα στιγμή όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Αγκαλιάζοντας αυτή την έννοια ολόψυχα, έγινε σημαντικό χαρακτηριστικό των έργων του. Ο αυθορμητισμός και η ζωηρότητα της τεχνικής αυτής καθώς και η συγκέντρωση στην προσεχτική παρακολούθηση της φύσης και την καθημερινότητα των ανθρώπων, αποτελούν βασικά στοιχεία της τέχνης του.

σ1 Ζωγραφική, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός, Τέχνες

Εμπνέεται από τους ιμπρεσιονιστές και τους σύγχρονους τους, των οποίων τα έργα μπορούν να περιγραφούν ως «δια-μοντέρνα», διαχρονικές εκφράσεις σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Η ζωγραφική του προσκαλεί το θεατή να εισέλθει στων κόσμο αυτό όπου η απαισιοδοξία και η λύπη είναι απούσες, ενώ συγκεντρώνεται στο να δώσει ένα τόνο αναζωογόνησης και ανάτασης.

α2 Ζωγραφική, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός, Τέχνες

Ο Πασχάλης Αναστάση γεννήθηκε το 1965 στο Λονδίνο και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Αμμοχώστου μέχρι που έγινε εννέα χρονών. Τα επόμενα δεκαεπτά χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Αγγλία. Εκεί, σπούδασε Καλές Τέχνες και Γραφικές Τέχνες στο Barnet College και στο Loughborough College of Art και τελευταία στο Πανεπιστήμιο του Γουλβερχάμπτον.

Επέστρεψε στην Κύπρο, όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος στο μικρό ορεινό χωριό Βάβλα της επαρχίας Λάρνακας. Είναι η Κύπρος το αγαπημένο του νησί, που κατέχει το κλειδί του πάθους του για να ζωγραφίζει με λάδι την ύπαιθρο, την καθημερινή ζωή και να κάνει προσωπογραφίες.

α3 Ζωγραφική, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός, Τέχνες