Οδόφραγμα Δερύνειας: Η ΠΟΦΕΝ παρέδωσε ψήφισμα καταδίκης του ψευδοκράτους (ΒΙΝΤΕΟ)

image00002 1 scaled exclusive, Οδόφραγμα Δερύνειας, ΠΟΦΕΝ

Ψήφισμα καταδίκης του ψευδοκράτους παρέδωσε σήμερα η Πακύπρια Οργάνωση Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Το ψήφισμα παρέδωσε σε εκπρόσωπο της UNFICYP ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΦΕΝ Δήμος Γεωργιάδης.

Η ανακοίνωση της Οργάνωσης: 

“Με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους. Η ενέργεια στην οποία προχώρησαν η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων και η Άγκυρα, με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 του Νοέμβρη του 1983 παρά μόνο έκνομη και αποσχιστική μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρά το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταδικάσει την ενέργεια αυτή και καμιά χώρα εκτός από την Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει αυτή την παράνομη οντότητα, αυτή η απαράδεκτη, παράνομη και διχαστική κατάσταση συνεχίζεται, γεγονός που καταδεικνύει την απροθυμία της Τουρκίας για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Το κυπριακό πρόβλημα παραμένει θέμα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής κατά παράβαση βασικών αρχών διεθνούς δικαίου.

image00007 1 scaled exclusive, Οδόφραγμα Δερύνειας, ΠΟΦΕΝ

Ως ΠΟΦΕΝ καταδικάζουμε τις απαράδεκτες, παράνομες πράξεις του κατοχικού καθεστώτος ως προς την κίνηση επέκτασης της άδειας εισόδου του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων στο βωμό των προεκλογικών διαδικασιών του ψευδοκρατούς και του γενικότερου πλαισίου προκλητικών πράξεων εις βάρος της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Προκλήσεις οι οποίες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα με τον Ερντογάν να κάνει πικ-νικ πάνω στα αιματοβαμένα χώματά μας.

Για εμάς μόνος στόχος είναι η επανένωση και η απελευθέρωση της Κύπρου. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης και ασφάλειας, όπου όλοι οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μπορούν να ζουν ελεύθεροι σε ένα κράτος δικαίου. Η λύση του Κυπριακού πρέπει να αποκαθιστά τους πληγέντες της εισβολής. Όμως, ταυτόχρονα, πρέπει να καθιστά τις επόμενες γενιές, ισότιμους πολίτες ενός κυρίαρχου κράτους χωρίς εγγυήσεις και χωρίς επεμβατικά δικαιώματα.”

Famagusta.News