Παρέμβαση Δημάρχου Δερύνειας σε Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

imagew 54 Άντρος Καραγιάννης, Ευρώπη

Παρέμβαση σε Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης έκανε ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι “στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής ‘Ιθαγένεια, διακυβέρνηση, θεσμικές και εξωτερικές υποθέσεις’ της ΕΕτΠ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες ο κ. Καραγιάννης εξέφρασε την ανάγκη να εισακουστεί η φωνή των πολιτών στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα μέσω των εκπροσώπων τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών”.

Προστίθεται ότι “με αφορμή την εξαγγελία της νέας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για διοργάνωση Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα θεσμικά όργανα και πολίτες, ο Δήμαρχος Δερύνειας ανέφερε ότι μέσα από τον διάλογο η Ευρώπη μπορεί να καταστεί καλύτερη και πιο δημοκρατική, φτάνει να ασκείται πολιτική από τη βάση προς τα πάνω για να νιώθουν οι πολίτες την ανάγκη συμμετοχής στο πολιτικό γίγνεσθαι”.

Σημείωσε ακόμα ότι “ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του στους Ευρωπαίους ηγέτες που αφορούν κυρίως την κλιματική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανεργία, την φτώχεια, την αλληλεγγύη, το προσφυγικό/μεταναστευτικό και άλλα”.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, “στη συζήτηση του θέματος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον ετήσιο διάλογο με τους πολίτες που εφαρμόζεται από το 2009 και αποτελεί παγιωμένη πρακτική της ΕΕτΠ και του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Η τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση, την προστασία και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και σ’ αυτό συμβάλλουν τα 350 μέλη της ΕΕτΠ, τα οποία εκπροσωπούν θεσμικά 80.000 τοπικές αρχές και 280 περιφέρειες της Ευρωπαϊκής `Ενωσης”.