Πώς βλέπει η επ. Αμμοχώστου τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας (ΒΙΝΤΕΟ)

DSC 2693 exclusive, Θεόδωρος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, οδόφραγμα, Οδόφραγμα Δερύνεια, ΠΑΣΥΞΕ
©Famagusta.News

Σαράντα μήνες διήρκησε η υλοποίηση της απόφασης που λήφθηκε το 2015 από τους δύο ηγέτες για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Λεύκας και Δερύνειας. Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακκιντζί, αποφάσισαν να ορίσουν την 12η Νοεμβρίου ως ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών και διάνοιξης των δύο οδοφραγμάτων ως μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης εξέφρασε μέσω της τηλεόρασης του Σίγμα την ικανοποίησή του για τη σημερινή απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Οδόφραγμα Δερύνειας: Ανοίγει στις 12 Νοεμβρίου

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αυτή η πολιτική απόφαση έχει υλοποιηθεί μετά από τρεισήμισι χρόνια […]η Δερύνεια ως ακριτικός και ημικατεχόμενος Δήμος ήθελε τη διάνοιξη του οδοφράγματος ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως το είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Άντρος Καραγιάννης, αποκάλυψε παράλληλα, το αίτημα των ακριτικών και ημικατεχόμενων Δήμων για διάνοιξη περαιτέρω οδοφραγμάτων όπως αποφασίστηκε σε σημερινή συνεδρία.

Συνέχισε αναφέροντας ότι «Αποφασίσαμε όπως εισηγηθούμε στον Προέδρο της Δημοκρατίας και στον διαπραγματευτή και στα μέλη της επιτροπής των δικοινοτικών επιτροπών όπως προχωρήσουν και με τη διάνοιξη και περαιτέρω οδοφραγμάτων που θα εξυπηρετούν και άλλους ακριτικούς Δήμους».

Παρ’ όλα αυτά η διάνοιξη της λεωφόρου Αμμοχώστου επιφέρει διαμαρτυρίες από τον επιχειρηματικό κόσμο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου με τον ΠΑΣΥΞΕ να προειδοποιεί για ραγδαίες επιπτώσεις στον τουρισμό σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, με τον Πρόεδρο Θεόδωρο Τάκκα να αναφέρει ότι «με το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας στρώνουμε το χαλί για ακόμη περισσότερους να επισκεφθούν τις κατεχόμενες περιοχές. Αποτέλεσμα αυτού, αφού εμείς του οδηγούμε εκεί και θα διαπιστώσουν και οι ίδιοι ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος και δε διατρέχουν κίνδυνο όπως ελέγαμε εμείς οι ίδιοι παλιά, ότι αυτό θα αυξηθεί πάρα πάρα πολύ τα επόμενα χρόνια».

Την ίδια ώρα η ο Δήμος Αθηένου ζητεί επιτακτικά το άνοιγμα της διόδου Πυροΐου και δηλώνει ότι δεν θα αποδεχθεί συμφωνία για οποιαδήποτε άλλα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, εάν σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το άνοιγμα της συγκεκριμένης διόδου.

Famagusta.News / Sigma TV