“Πυροβολεί” το δήμαρχο Δερύνειας το ΔΗΚΟ-«Η Τ.Α. δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

cache 846x3000 Analog medium 604250 157221 7122019 1 ΔΗΚΟ, Δήμαρχος Δερύνειας, επιστολή δημάρχου, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πυροβολεί τον δήμαρχο Δερύνειας Άντρο Καραγιάννη το Δημοκρατικό Κόμμα, με αφορμή την ενέργεια του να ζητήσει από τον ΟΗΕ να παρέμβει στην μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΗΚΟ, αναφέρει ότι είναι «αδιανόητη, απαράδεκτη και εχθρική προς τους συντεταγμένους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, η επιστολή του Δημάρχου Δερύνειας προς την επικεφαλής της UNFICYP, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, με την οποία, στην ουσία, καλεί τον ΟΗΕ να παρέμβει στο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να χειρίζεται εσωτερικά της ζητήματα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις έννομες διαδικασίες της κυπριακής πολιτείας».

Σημειώνει ακόμα πως «είναι δικαίωμα του Δημάρχου να διαφωνεί με την πρόταση για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορά τη Δερύνεια, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Δήμαρχος ή οποιοσδήποτε άλλος να καλεί τρίτους να παρέμβουν για να μην επηρεαστεί ο δήμος του».

Αναφέρει ακόμα ότι «η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι θέμα της κυβέρνησης, της Βουλής και των άλλων εμπλεκομένων, όπως της Ένωσης Δήμων και κανενός άλλου».

Καταλαβαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση ότι «ο Δήμαρχος Δερύνειας θέλει να παραμείνει ανενόχλητος, για να διαδραματίζει δήθεν ρόλο στην επαφή των δύο κοινοτήτων. Αυτό μπορεί να το κάνει μέσω άλλων φορέων και όχι μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν είναι τσιφλίκι κανενός».

Καταλήγοντας το κόμμα επισημαίνει ότι «ανεξάρτητα από τη θέση του για την κυβερνητική πρόταση για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα κατατεθεί κατά τη συζήτηση στη Βουλή, το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ως απαράδεκτη την επιστολή του Δημάρχου Δερύνειας».

Πηγή: reporter