Στροβίλια: Παρουσίασαν πλαστό τεστ κορωνοϊού για να μεταβούν στα κατεχόμενα

Σύλληψη τριών προσώπων - Ένας εκ των τριών εργάζεται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

24216AFE 02FF 4136 B512 11CC2929C12A Coronavirus, exclusive, Αστυνομία, Στροβίλια

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε η αστυνομία με αφορμή την παρουσίαση πλαστών εγγράφων και συγκεκριμένα πλαστών τεστ Κορωνοϊού έπειτα από έλεγχο που τους έγινε στις 19 Αυγούστου στις 00:05 το βράδυ στο Οδόφραγμα Στροβιλιών.

Σύμφωνα με Την ιστοσελίδα «Πολίτης» τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Χρήστο Αντρέου, τα τρία άτομα, ένα ζευγάρι Ε/κ ηλικίας 52 ετών και η αδελφή του άντρα ηλικίας 51 ετών επέδειξαν τεστ κατά την επιστροφή τους από τα κατεχόμενα στο οποίο αναφερόταν ότι ήταν αρνητικοί στον Κορωνοϊό.

Εντούτοις στο οδόφραγμα Στροβιλιών εγέρθηκαν υποψίες για την γνησιότητα των τεστ με αποτέλεσμα να ζητηθεί 5ημερη κράτηση των τριών ατόμων ως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες. Σύμφωνα με τον κ. Αντρέου διαφάνηκε ότι τα έγγραφα όντως ήταν πλαστά, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας έχουν εντοπιστεί και παραληφθεί από τα σπίτια των υπόπτων διάφορα τεκμήρια.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα οι τρεις ύποπτοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πλαστογραφίας και η ποινή που προνοείται είναι τριετής φυλάκιση.

Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα «Πολίτης» αναφέρουν ότι ο άντρας εργάζεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς (Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου).

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ