Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στη Δερύνεια

Υπογράφηκε σήμερα στο Δήμο Δερύνειας συμβόλαιο για ασφαλτόστρωση του κατεστραμμένου από τις εργασίες του αποχετευτικού συστήματος, οδικού δικτύου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης σήμερα υπογράφηκε συμβόλαιο μεταξύ του Δήμου Δερύνειας και της Εταιρείας Cyfield Development Public Ltd για την εκτέλεση της Α΄Φάσης ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου στη Δερύνεια μετά και την αποπεράτωση των εργασιών του αποχετευτικού έργου.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες που θα στοιχίσουν περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, θα αρχίσουν και θα ολοκληρωθούν, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, εντός του 1ου εξαμήνου του 2018».

Είπε ακόμη ότι τον Αύγουστο του 2017 ο Δήμος Δερύνειας παρέλαβε από την εταιρεία που έκανε το αποχετευτικό έργο, το οδικό δίκτυο εντός των Δημοτικών της ορίων.

‘Επειδή οι δρόμοι που παραλαμβάναμε κατά τις διάφορες φάσεις του αποχετευτικού συστήματος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πως δεν θα γινόταν καμία επιδιόρθωση δρόμου μέχρις ότου παραλάβουμε ολοκληρωμένο το αποχετευτικό σύστημα».

Με την παραλαβή του οδικού δικτύου τον περασμένο Αύγουστο, συνέχισε «προχωρήσαμε τάχιστα τη διαδικασία των προσφορών για την ασφαλτόστρωση των δρόμων που υπέστησαν ζημιές από τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για το αποχετευτικό. Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε έμφαση στους δρόμους που χρίζουν περαιτέρω ασφαλτόστρωσης ειδικότερα στη δυτική περιοχή της Δερύνειας».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «υπάρχουν δρόμοι όπως είναι οι Οδοί Ομονοίας και Καλυψιών που ταλαιπωρούν τα μέγιστα τους δημότες και χρίζουν άμεσης επιδιόρθωσης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιδιόρθωση και άλλων δρόμων, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται».

Ανέφερε ακόμα ότι «η κυβέρνηση έχει προσφέρει στο Δήμο ποσό της τάξης των 176 χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, χρήματα τα οποία θα δώσει η Δερύνεια και θα μας δοθούν στη συνέχεια από το Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης θα αξιοποιήσουμε και το κονδύλι των 250 χιλιάδων ευρώ που προσέφερε πριν από δύο χρόνια στο Δήμο μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης».

Ο Αντρος Καραγιάννης είπε επίσης ότι «το υπόλοιπο ποσό, από το μισό εκατομμύριο ευρώ που θα κοστίσει το έργο, θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου Δερύνειας».

Πρόσθεσε ότι «αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει δυσφορία στον κόσμο μας για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου. Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου και ευελπιστούμε ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα ολοκληρωθούν μέχρι το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024