Δικαστήριο Αμμοχώστου: Για σεξουαλική κακοποίηση των εγγονών του 8 και 11 χρόνων κατηγορείται ο 72χρονος

Ο κατηγορούμενος πήδηξε το πρωί από παράθυρο του επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου - Κατηγορείται, πλέον, και για προσπάθεια απόδρασης

imagew 1 exclusive, Αστυνομία, Δικαστήριο

Από το παράθυρο του Δικαστηρίου Αμμοχώστου πήδηξε κατηγορούμενος κατά διάρκεια παραπομπής του, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 72χρονο Βρετανό οποίος ενώ εν αναμονή της δίκης του στην αίθουσα του δικαστηρίου, πήδηξε από το παράθυρο και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο κάτω από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε πως φέρει κατάγματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, αντιμετωπίζει συνολικά τέσσερις κατηγορίες, που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και άσεμνη επίθεση (στο κάθε παιδί ξεχωριστά). Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2019, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Να σημειωθεί, ότι ο Βρετανός κατά τον επίδικο χρόνο διέμενε στην Κύπρο, καθότι η θυγατέρα του είναι νυμφευμένη με Κύπριο κι έχει δύο παιδάκια, 11 και 8 χρόνων, που είναι οι παραπονούμενοι στην παρούσα υπόθεση.

Επέστρεψε στην Κύπρο το Σάββατο, ύστερα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η αστυνομία για να δικαστεί.

Μετά το σημερινό περιστατικό, το δικαστήριο εξέδωσε εναντίων του νέο ένταλμα σύλληψης για απόδραση.

Παράλληλα, η αστυνομία διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφερε να πηδήξει από το παράθυρο.