Δικαστήριο Αμμοχώστου: Στις 6 Αυγούστου η εξέταση της υπόθεσης παραλιακού κέντρου στην επ. Αμμοχώστου

DSC 9022 scaled Αστυνομία, Νέα Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

Σε απολογία κάλεσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου τους τρεις κατηγορούμενους, δύο φυσικά πρόσωπα και ένα νομικό, στην υπόθεση του κέντρου αναψυχής στο Παραλίμνι, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού και επεδείκνυε επαναλαμβανόμενη παρακοή των Διαταγμάτων περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στην προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων ανέφερε πως η Κατηγορούσα Αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των τριών και το Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του για σήμερα.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάνθηκε πως η μαρτυρία που προσκομίστηκε από την Κατηγορούσα Αρχή κατέδειξε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των τριών κατηγορουμένων και τους κάλεσε σε απολογία.

Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί από το Δικαστήριο στις έξι Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι – ιδιοκτήτες του κέντρου αναψυχής, ηλικίας 36 και 39 ετών, και η εταιρεία, αντιμετωπίζουν συνολικά 9 κατηγορίες που αφορούν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Οι κατηγορούμενοι ενώ αρχικά είχαν παραδεχθεί τις τέσσερις κατηγορίες που αφορούν τη λειτουργία του κέντρου αναψυχής χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού, τελικά άλλαξαν απάντηση και δήλωσαν μη παραδοχή.

Ακόμα οι κατηγορούμενοι δήλωσαν μη παραδοχή στις πέντε κατηγορίες που αφορούν παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας και αφορούν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Οι ιδιοκτήτες του υποστατικού καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία το τριήμερο του Κατακλυσμού πέντε φορές, ενώ παρά τις προειδοποιήσεις των μελών της Δύναμης, κατηγορούνται ότι συνέχισαν να δείχνουν επαναλαμβανόμενη κατάφωρη αμέλεια και παρακοή των Διαταγμάτων περί Λοιμοκαυάρσεως Νόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ