Δώρος Τάκκας – Χρύσω Τσόκκου στο FN: “Ταφόπλακα για τον τουρισμό η απόφαση του ΗΒ”

"Εφιάλτης" για τον τουρισμό η απόφαση του ΗΒ για ένταξη της Κύπρου στην κόκκινη λίστα. Απαισιοδοξία για τους ξενοδόχους. Τί ανέφεραν στο Famagusta.News ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Tsokkos Hotels Χρύσω Τσόκκου

Στιγμιότυπο 2020 10 30 14.55.09 exclusive, Θεόδωρος Τάκκας, Ξενοδοχεία, ξενοδόχοι, Χρύσω Τσόκκου

Αναστάτωση επικρατεί στους τουριστικούς παράγοντες μετά την τοποθέτηση της Κύπρου στην κόκκινη λίστα, όπου ουσιαστικά με την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μπουν για δύο εβδομάδες σε περιορισμό.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Famagusta.News ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Tsokkos Hotels Χρύσω Τσόκκου, αυτή η εξέλιξη προβλημάτισε τόσο τους Βρετανούς τουρίστες, όσο και τους ξενοδόχους της περιοχής, που αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία τους ως επι το πλείστων βρίσκονται Βρετανοί τουρίστες.

Δώρος Τάκας: “Κλείνει άδοξα το 2020”

Σύμφωνα με τον κύριο Δώρο Τάκκα το 2020 κλείνει άδοξα και ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί την χαριστική βολή για τον τουρισμό, με αριθμό ξενοδοχείων ήδη να ετοιμάζονται να κλείσουν. Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε το γεγονός ως ταφόπλακα του χειμερινού τουρισμού, καθώς οι ελάχιστοι τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή είναι Αγγλικής υπηκοότητας, ενώ βέβαιο θεωρεί ότι δεν θα γίνει αντικατάσταση τους με νέους τουρίστες. Αυτό που έχει σημασία, τόνισε, είναι πως η Μεγάλη Βρετανία είναι “εκτός παιχνιδιού για την Κύπρο”.

Χρύσω Τσόκκου: “Δεύτερες σκέψεις αν τα ξενοδοχεία παραμείνουν ανοικτά”

Από την πλευρά της η Χρύσω Τσόκκου, μας ανέφερε ότι δημιουργήθηκε αναστάτωση στους τουρίστες, μετά την ανακοίνωση της Βρετανικής Κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στο ότι σίγουρα κάποιοι από τους τουρίστες θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν πριν την Κυριακή στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς θα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους, ενώ κάποιοι άλλοι ως επί το πλείστoν συνταξιούχοι, πιθανόν να μην επηρεάζονται από την εξέλιξη. Το μόνο σίγουρο όπως μας τόνισε, είναι το ότι δεν θα υπάρξουν νέες αφίξεις στον τουρισμό, γεγονός που κάνει τους ξενοδόχους να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το εάν θα παραμείνουν ανοικτά κάποια ξενοδοχεία κατά την χειμερινή περίοδο.

Δυσάρεστη η νέα εξέλιξη όσον αφορά την τουριστική μας περιοχή, με το κόστος που φαίνεται να αφήνει η πανδημία στον τουρισμό να αυξάνεται όλο και περισσότερο, με άγνωστο το τι θα ακολουθήσει την επόμενη περίοδο.

Επισημαίνεται ότι γύρω στα 15 με 20 ξενοδοχειακές μονάδες παραμένουν ανοικτές στην επαρχία Αμμοχώστου. Τα περισσότερα εξ αυτών θα έκλειναν περί τα τέλη Οκτωβρίου και μέσα Νοεμβρίου, ενώ 2 μόλις ξενοδοχειακές μονάδες θα παρέμεναν ανοικτές και κατά τη χειμερινή περίοδο. Παρ’ όλα αυτά παραμένει άγνωστο πόσες ξενοδοχειακές μονάδες εξ αυτών θα παραμείνουν ανοικτές.

Famagusta.News