Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη: «Η χθεσινή νύχτα ήταν από τις δυσκολότερες που πέρασε το Νοσοκομείο Αναφοράς»

«Χθες είχαμε το πρωί τέσσερις νοσηλευτές, ενώ το απόγευμα και το βράδυ ήταν μόνο τρεις»

cache 728x3000 Analog medium 942758 2845526 2252020 amalia chatziganni dieythyntria nosokomeioy ammochostoy Coronavirus, exclusive, Αμαλία Χατζηγιάννη, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς

Εκκληση για περισσότερη στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, απευθύνει για πολλοστή φορά η Επιστημονική Διευθύντρια του Αμαλία Χατζηγιάννη.

Με δηλώσεις της η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «η χθεσινή νύχτα ήταν από τις δυσκολότερες που πέρασε το Νοσοκομείο Αναφοράς αφού λόγω της αύξησης του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο δημόσιο νοσηλευτήριο, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό δεν ήταν αρκετό για να ανταπεξέλθει. Συγκεκριμένα στην κλινική Covid – 19 πρέπει να υπάρχουν πέντε νοσηλευτές στην πρωϊνή βάρδια, τέσσερις στη απογευματινή και τέσσερις στη βραδυνήσσερις το βράδυ».

Ωστόσο συνέχισε «χθες είχαμε το πρωί τέσσερις νοσηλευτές, ενώ το απόγευμα και το βράδυ ήταν μόνο τρεις, κάτι που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και εξοντωτικό. Ιδιαίτερα το βράδυ ήταν πάρα πολύ δύσκολο αφού είχαμε την άφιξη περίπλοκων περιστατικών από άλλα Νοσοκομεία, χωρίς προηγουμένως να γνωρίζουμε την ακριβή κατάσταση της υγείας τους».

Εξήγησε ότι «ενώ αρχικά η κατάσταση ορισμένων ασθενών που έφταναν στο Νοσοκομείο Αναφοράς ήταν καλή, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί τους, εντούτοις με την άφιξη τους στην κλινική Covid-19 χρειάστηκαν διασωλήνωση. Επίσης σήμερα τα ξημερώματα κρίθηκε αναγκαίο ένας ασθενής, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, να διακομισθεί διασωληνωμένος με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη «περάσαμε ένα πολύ δύσκολο και ζόρικο βράδυ, ενώ τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Αναφοράς, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού αυξάνονται, χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό. Αναμένουμε εδώ και μέρες γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθούς θαλάμου ακόμα και καθαρίστριες» είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει βοηθός θαλάμου που εργάζεται καθημερινά 12 ώρες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου είπε ότι «παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, το Νοσοκομείο πρέπει να λειτουργεί και δεν πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί. Παρά την καθημερινή αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στη κλινική Covid–19, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την εργασία μας γιατί αυτό είναι το καθήκον μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ