Δρ Νικόλαος Βασούρης για Νοσοκομείο Αμμοχώστου: “Χάθηκαν ζωές γιατί δεν μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν” (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατρός από το Νοσοκομείο Αναφοράς ανέφερε ότι τα τμήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου υπολειτουργούν

Στιγμιότυπο 2020 11 02 13.49.33 Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς

Χάθηκαν ζωές κυρίως από καρδιακά επεισόδια εν καιρώ πανδημίας στο Νοσοκομείο Αναφοράς καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα περιστατικά.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Μέρα Μεσημέρι”, ο Δρ. Νικόλαος Βασούρης, γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, είπε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο όσον αφορά το τμήμα κορωνοϊού, ωστόσο τα υπόλοιπα τμήματα έχουν συρρικνωθεί σε βαθμό που δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο κ. Βασούρης είπε ότι βρεθήκαν μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα πολύ επείγοντα περιστατικά και ο χρόνος για να μεταφερθούν οι ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας υπήρξε καθοριστικός.

“Πρέπει τουλάχιστον τα πολύ επείγοντα περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου”, υπογράμμισε ο κ. Βασούρης.

Την Παρασκευή έκλεισε το Παθολογικό – Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και μετατράπηκε σε κλινική Covid-19.

Παράλληλα, εξήγησε ότι δεν έχουν ικανοποιητικές κλίνες και έχουν δοθεί κάποιες προσωρινές λύσεις, παρόλα αυτά είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει στελέχωση σε νοσηλευτές.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, είπε ότι έχουν φροντίσει να σταλεί προσωπικό στο Νοσοκομείο, ενώ εντός των ημερών να αναπτυχθούν περισσότερες κλίνες για να νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΝΤ1