Δρόμος Σωτήρας-Δερύνειας: Επιθεώρησε τις εργασίες του νέου δρόμου ο Γιάννης Καρούσος (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στα 15,6 εκατομμύρια ευρώ το έργο - Θα είναι έτοιμο σε 30 μήνες - Όλες οι πληροφορίες για τον δρόμο Σωτήρας - Δερύνειας

βφγδζβφγμφυξγκ exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας

Επιτόπου επίσκεψη στο σημείο έναρξης του έργου βελτίωσης του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σωτήρας κ. Γιώργο Τάκκα, τον Δήμαρχο Δερύνειας κ. Άντρο Καραγιάννη αλλά και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσιών Έργων κα Ελένη Κασκίρη.

Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε ο φακός του Famagusta.News:

Κατά την παρουσία του στον χώρο, ο κ. Καρούσος ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης εργασιών και τμημάτων του έργου από τον εργολάβο. Ο εν λόγω -πολυαναμενόμενος από τους πολίτες της περιοχής- δρόμος έχει κόστος €15.6 εκ. συμπ. ΦΠΑ και διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες.

63139 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας

Υπενθυμίζεται ότι το Έργο είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2022 και προνοεί τη βελτίωση δρόμου που συνδέει τους δυο Δήμους μήκους 4 χιλιομέτρων και την κατασκευή συνδετήριων δρόμων συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων.

63140 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προνοεί δυο λωρίδες κυκλοφορίας και τρίτη λωρίδα για δεξιόστροφες κινήσεις, όπου απαιτείται. Παράλληλα, συμπεριλαμβάνει κατασκευή κλειστού συστήματος αποχετεύσεως ομβρίων, εγκαταστάσεις νέων Υπηρεσιών, κατασκευή πλακόστρωτων πεζοδρομίων, λωρίδας πρασίνου, ποδηλατόδρομους, χώρους στάθμευσης και διαβάσεις πεζών. Ταυτοχρόνως, το έργο συμπεριλαμβάνει στάσεις λεωφορείων στο οδόστρωμα, υπερυψωμένες συμβολές, σημάνσεις, σηματοδότηση και οδικό φωτισμό καθώς και δυο ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, όπως επίσης και άλλα μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης.

63125 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας

Το έργο αποτελεί ακόμη μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας που έχει πάρει τον δρόμο υλοποίησης ενώ, παράλληλα, ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για υψηλής ποιότητας δίκτυο που συνδέει τους γειτονικούς αυτούς Δήμους πλέον ικανοποιείται.

63126 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι «ένα από τα πράγματα για τα οποία αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπερηφανεύεται είναι το γεγονός ότι μεγάλα και πολυαναμενόμενα έργα τα οποία οι τοπικές Αρχές διεκδικούσαν εδώ και δεκαετίες είναι υπό κατασκευή, από την Πάφο μέχρι και την Επαρχία Αμμοχώστου. Ένα από αυτά τα έργα είναι η βελτίωση/αναβάθμιση του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, με προϋπολογισμό περίπου 16 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ και το οποίο απαιτούσαν τα δύο δημαρχεία αλλά και ολόκληρη η Επαρχία Αμμοχώστου εδώ και δεκαετίες».

63128 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας

«Το έργο είναι υπό κατασκευή μαζί με άλλα τόσα που είναι προς υλοποίηση σε ολόκληρη την Κύπρο, όπως ο δρόμος Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου, Λεμεσού – Σαϊττά, ο περιμετρικός Λευκωσίας, και Αστρομερίτη – Ευρύχου. Τον επόμενο μήνα υπογράφεται και η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Παλαιχωρίου – Λευκωσίας, υπάρχει η αναβάθμιση του οδικού δικτύου Λάρνακας – Δεκέλειας, ενώ ένα από τα σημαντικά μας έργα είναι και ο δρόμος Σωτήρας – Δερύνειας που είναι υπό κατασκευή. Είμαστε σε συνεργασία και με τους δύο Δήμους για οποιαδήποτε θέματα μπορεί να προκύψουν ή να υπάρξουν ενώ και ο Επαρχιακός του Τμήματος Δημοσίων Εργων είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους».

63130 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρούσος είπε πως «έχει περίπου 4 χιλιόμετρα κύριο οδικό δίκτυο, συν περίπου δύο χιλιόμετρα δευτερεύον οδικό δίκτυο και περιλαμβάνει ποδηλατόδρομους με δύο λωρίδες οδικό δίκτυο, το οποίο, όπου υπάρχουν δεξιόστροφες στροφές, θα μετατρέπεται σε τρεiς λωρίδες, διαβάσεις πεζών, φωτισμούς και γενικά θα είναι ένας δρόμος πρότυπο και για την οδική ασφάλεια αλλά και για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Είναι ένας δρόμος που θα συνδέσει και με ποδηλατόδρομο τη Δερύνεια με τη Σωτήρα και θα μπορεί κάποιος από το Λιοπέτρι με το ποδήλατο να μεταβεί σε Αγία Νάπα, Πρωταρά, Παραλίμνι, Δερύνεια και Σωτήρα», είπε. Καταλήγοντας, πρόσθεσε ότι «το δίκτυο θα αναβαθμίζεται και θα επεκτείνεται χρόνο με τον χρόνο με τα μελλοντικά έργα τα οποία προγραμματίζονται στην Επαρχία».

63131 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας 63133 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας 63138 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας 63137 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας 63136 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας 63141 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας 63142 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας 63144 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας 63145 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, ΔΡΟΜΟΣ, δρόμος σωτηρας - δερυνειας