ΕΙΚΟΝΕΣ: Βάνδαλοι έριξαν την Big Potato της Ξυλοφάγου – Απίστευτη ενέργεια από κουκουλοφόρους

Κουκουλοφόροι έκοψαν με σμιρίλιο την βάση της πατάτας - Οι δηλώσεις του Κοινοτάρχη της Ξυλοφάγου στο FamagustaNews

24Untitled 1 big potato, βανδαλισμοί, Ξυλοφάγου

Στο στόχαστρο βανδάλων μπήκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/1) το ομοίωμα πατάτας στην Ξυλοφάγου, γνωστό ως The Big Potato.

Κουκουλοφόροι έκοψαν με σμιρίλιο την βάση της πατάτας με αποτέλεσμα τα την ρίξουν κάτω και να προκληθούν μεγάλες ζημιές.

Ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου μιλώντας στο FamagustaNews, καταδικάζει αυτή την ενέργεια και δηλώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για διατήρηση αυτού του μνημείου, που έχει πια καθιερώσει την Κοινότητα.

Οι δηλώσεις του Κοινοτάρχη Γεώργιου Τάσου στο FamagustaNews: 

«Δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι του Ξυλοφάγου, πολινίσκουν αντι να λιανίσκουν. Έκαναν χθές βράδυ μια επιθετική καταδρομική ενέργεια το βράδυ 3 με 4 τα ξημερώματα. Χρησιμοποίησαν σμιρίλιο και έκοψαν την βάση. Η βάση είναι 20 με 30 εκατοστά. Και μας την έχουν ρίξει κάτω.

Υπάρχουν κάποιες κάμερες στην περιοχή, αλλά οι δράστες έμαθαν πλέον και φοράνε κουκούλες, μόνο από τον σωματότυπο μπορείς να βρεις κάτι. Δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε εύκολα. Έχουμε βέβαια κάποιες πληροφορίες από άτομα που είδαν. Πλέον είναι θέμα της Αστυνομίας των βάσεων, διότι η πατάτα είναι στον χώρο της επικράτειας τους. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

Σε λίγο η πατάτα θα είναι στημένη και πάλι. Αλλά όχι στολισμένη. Το συνεργείο είναι ήδη εδώ και ασχολείται από το πρωί για να γίνει η ξανά η τοποθέτηση. Υπάρχει σημείο που έχει τσακίσει λίγο. Αν υπολογίσουμε τα έξοδα βαφής, στολισμού και επανατοποθέτησης μπορεί να είναι συνολικά πέντε χιλιάδες ευρώ.

Εμείς ως Συμβούλιο δεν πρόκειται να πτοηθούμε από τέτοιες κακόβουλες πράξεις νυχτοβατών. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με την πατάτα, που έχει καθιερώσει την Κοινότητα μας ανα το παγκόσμιο. Πάρα πολύς κόσμος έρχεται ακόμα και αυτή τη στιγμή και φωτογραφίζεται με την γυρμένη πατάτα.

Όλη η Κοινότητα έχει καταδικάσει με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο αυτή την ενέργεια και αυτό το βλέπω από τους κατοίκους που έρχονται από τις 8 το πρωί που βρίσκομαι εδώ. Έρχονται, βλέπουν, δικάζουν και φεύγουν. Όλοι ζητούν την τιμωρία.»

Δείτε τις εικόνες:

dUntitled 3 big potato, βανδαλισμοί, Ξυλοφάγου cUntitled 3 big potato, βανδαλισμοί, Ξυλοφάγου bUntitled 3 big potato, βανδαλισμοί, Ξυλοφάγου aUntitled 3 big potato, βανδαλισμοί, Ξυλοφάγου

FamagustaNews