Εισήγηση ΤΕΒΕΑ σε Πρόεδρο Αναστασιάδη για αποστολή οικονομικής βοήθειας στον Λίβανο

Η ΤΕΒΕΑ εισηγείται την αποστολή βοήθειας σε είδος ώστε να στηριχθούν οι κυπριακές επιχειρήσεις

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου.

Στην επιστολή ενημερώνουν για την εισήγηση του μέλους του Δ.Σ., Σάββα Κοσιή για αποστολή της οικονομικής βοήθειας ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε είδος και σε προϊόντα σε μία προσπάθεια τόνωσης της κυπριακής οικονομίας.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Γραμματεά του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα, στον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και στον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, Γιαννάκη Γιαννάκη.

Αυτούσια η επιστολή:

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Θέμα: Εισήγηση σχετικά με την αποστολή οικονομικής βοήθειας στον Λίβανο

Επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με το πιο πάνω θέμα για να σας μεταφέρουμε την εισήγηση του μέλους μας κ. Σάββα Κοσιή σχετικά με την αποστολή οικονομικής βοήθειας στον Λίβανο, ένεκα των συνεπειών της τεράστιας καταστροφής που προκλήθηκε πρόσφατα στη Βηρυτό.

Καταρχάς θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την πρωτοβουλία σας και την άμεση ανταπόκρισή σας για αποστολή βοήθειας προς τον γειτονικό και φίλο λαό του Λιβάνου. Τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν τις αξίες και την φιλανθρωπία του Κυπριακού Ελληνισμού, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη για ολόκληρη την ανθρωπότητα περίοδο.

Λόγω ακριβώς των συνεπειών που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας μας σας καλούμε όπως εξετάσετε την εισήγηση του κ. Σάββα Κοσιή για την μορφή της βοήθειας ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ που έχε δεσμευθεί η Κυπριακή Δημοκρατία να αποστείλει. Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι θα μπορούσε μέρος αυτής της βοήθειας να αποσταλεί σε είδος, με προϊόντα και υλικά που διατίθενται από Κυπριακές Επιχειρήσεις, όπως τρόφιμα, υλικά οικοδομής, κλπ. Η κίνηση αυτή θα τονώσει σε ένα βαθμό την πληγείσα Κυπριακή Οικονομία και ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσει και τις άμεσες ανάγκες του Λιβάνου στην προσπάθεια που γίνεται για ανακούφιση των πληγέντων και ανοικοδόμηση της Βηρυτού.

Εάν η εισήγηση αυτή δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί στη παρούσα στιγμή, παρακαλούμε όπως ληφθεί υπόψη και επεξεργαστεί, ούτως ώστε εάν στο μέλλον προκύψει εκ νέου τέτοια ανάγκη, να μπορεί το Κράτος να ανταποκριθεί με το συγκεκριμένο τρόπο σε οποιοδήποτε κάλεσμα για βοήθεια.

Σας επισυνάπτουμε εκ νέου για εύκολη αναφορά την επιστολή που λάβαμε από τον κ. Κοσιή για το θέμα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση,

Πέτρος Πέτρου
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Κοιν: Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Τσιόλα,
Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη,
Επίτροπο Εθελοντισμού κ. Γιαννάκη Γιαννάκη,