Εκλογές ΠΟΕΔ: Πρώτος σε ψήφους στην επ. Αμμοχώστου ο Λούκας Τσούκκας

Πρώτος σε ψήφους στους δασκάλους της Αμμοχώστου ο Λούκας Τσούκκας από το Αυγόρου

15A7EBF5 847B 482E 8AFE C50E1565CA81 Δάσκαλοι, Δημοτική Εκπαίδευση, ΠΟΕΔ

Έγιναν την περασμένη Πέμπτη 24/9/20 οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής στην ΠΟΕΔ.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία:

«Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, σε σύνολο 538 εγκύρων ψηφοδελτίων στην κάλπη της Αμμοχώστου για τις εκλογές των δασκάλων της ΠΟΕΔ, ο Λούκας Τσούκκας πήρε συνολικά 190 ψήφους και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων όλων των παρατάξεων της ΠΟΕΔ Αμμοχώστου, με πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Η επιτυχία του Λούκα Τσούκκα είναι επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς πολλών χρόνων, γεγονός που αναγνωρίζεται από όλους τους εκπαιδευτικούς, τόσο της Ελεύθερης Αμμοχώστου όσο και των μελών της ΠΟΕΔ Αμμοχώστου που διαμένουν στις υπόλοιπες Επαρχίες. Πιθανότατα, αναλογικά ο Λούκας ίσως να εξασφάλισε το ψηλότερο ποσοστό ψήφων από όλους σχεδόν τους υποψήφιους της ΠΟΕΔ παγκύπρια (σχεδόν 2 στους 5 ψηφοφόρους της Αμμοχώστου στήριξε τον Λούκα Τσούκκα).

Παράλληλα, εξαιρετική ήταν και η παρουσία της νηπιαγωγού Εύης Ισαάκ από το Παραλίμνι, η οποία έλαβε 50 ψήφους και την πρώτη θέση ανάμεσα στις νηπιαγωγούς υποψήφιους της περιοχής.

Ενδιαφέρον στατιστικό αποτελεί το ότι ο συμβασιούχος εκπαιδευτικός αορίστου χρόνου Μάριος Κασιουρής κατάφερε να λάβει πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων και την πρώτη θέση ανάμεσα στους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς, ενώ στους πρόσφυγες υποψήφιους της Αμμοχώστου την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αντώνης Τινής (με 115 ψήφους).

Τέλος, σημαντικό για τη συνέχεια είναι το γεγονός ότι μια παράταξη διεκδίκησε τις εκλογές έχοντας το 60% των υποψηφίων της να είναι διευθυντές/ντριες ή διευθύνουσες σε σχολεία της περιοχής, γεγονός που ενδεχομένως να διαδραμάτισε το δικό του ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα.»