Έκτακτη επίσκεψη Νουρή σε Παραλίμνι – Πρωταρά για κακοκαιρίες

Εγκλωβισμένοι οδηγοί και πλημμύρες σε υποστατικά - Επί ποδός Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Άμυνα και συνεργεία των τοπικών αρχών

κξηγφδσ exclusive, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αναμένεται να επισκεφθεί εκτάκτως σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μετά τα πολλά προβλήματα και καταστροφές που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες πλήττουν από χθες βράδυ την επαρχία.

Από η ώρα 04:40, λαμβάνονται συνεχώς κλήσεις για βοήθεια λόγω έντονων καιρικών συνθηκών στην επαρχία Αμμοχώστου, στην περιοχή Παραλιμνίου Πρωταρά και Αγίας Νάπας, με τον Στηβ Θεοδούλου, Εκπρόσωπο Τύπου Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, να δηλώνει ότι ιδιαίτερα παρατηρείται έντονη συσσώρευση νερού στη λεωφόρο Κάππαρη – Πρωταρά και στους δρόμους Αγίας Νάπας – Αγίας Θέκλας, Πρωταρά και Κάβο Γκρέκο. Η Αστυνομία σε συνεργασία με τον δήμο Παραλιμνίου έχει προχωρήσει σε κλείσιμο δρόμων από τον κυκλικό κόμβο όπου βρίσκεται ο φούρνος Ζορμπά μέχρι τα φώτα του προφήτη Ηλία και από τον κυκλικό κόμβο του Αγίου Παντελεήμονα μέχρι τα φώτα Καμμίτση.

Μέχρι στιγμής, στην Αγία Νάπα πλημμύρισαν υποστατικά ξενοδοχεία και οικίες, ενώ στο Παραλίμνι και Πρωταρά πλημμύρισαν οικίες και καταστήματα. Εξοπλισμένα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς και χρειάστηκε να γίνει ανάκληση 20 μελών του προσωπικού.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πέραν των 50 κλήσεων για βοήθεια και εργάζονται επτά συνεργεία από την ελεύθερη Αμμόχωστο, τα οποία ενισχύθηκαν και με δύο συνεργεία από τη Λάρνακα. Στην περιοχή έφτασαν τρία συνεργεία της Πολιτικής Αμυνας, υπάρχουν συνεργεία των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, επιχειρούν τρεις εκσκαφείς. Στις προσπάθειες συμβάλλουν και δύο οχήματα από το support cy, εθελοντική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα έγιναν 22 ρυμουλκήσεις οχημάτων και διασώθηκαν 12 πολίτες.

Στην Αγία Νάπα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη λεωφόρο Κρύου Νερού (κοντά στο μουσείο Θάλασσα).

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχωστου παραμένουν κλειστοί οι ακόλουθοι δρόμοι λόγω συσσώρευσης νερού: Λεωφ. Πρωταρά – Κάβο Γκρέκο (από κ.κ. Κάππαρη μέχρι την είσοδο του Πρωταρά στην περιοχή Περνέρα), Δρόμος από κ.κ. Αγ. Παντελεήμονα μέχρι φώτα Καμμίτση.

Επικίνδυνοι είναι οι δρόμοι: Λεωφόρος Κάππαρη, Λεωφόρος 1ης Απριλίου, Λεωφόρος Γρίβα Διγενή, Δρόμος Αγίας Νάπας – Αγίας Θέκλας, Δρόμος Πρωταρά – Κάβο Γκρέκο – Αγ. Νάπα.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς που θα κάνουν χρήση του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του ότι υπάρχουν ποσότητες νερού στους δρόμους καθιστώντας τους ολισθηρούς και επικίνδυνους. Οι οδηγοί προτρέπονται να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους, αναμμένα.

«Δυστυχώς η έντονη βροχόπτωση, η οποία παρατηρείται από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει δημιουργήσει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμους του Δήμου Παραλιμνίου και ως εκ τούτου η αστυνομία καλεί και ζητά από το κοινό να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις του και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.