Επ. Αμμοχώστου: Ενισχύεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία με νέο σταθμό και προσλήψεις

Τί ανέφερε στο Famagusta.News ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

DSC 9137 1024x683 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, νέος σταθμός, προσλήψεις, Πυροσβεστική υπηρεσία
Εικόνα Αρχείου

Η ανέγερση νέου πυροσβεστικού σταθμού και η επαρκής στελέχωση του υφιστάμενου σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση, με στόχο την παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Μιλώντας στο Famagusta.News, ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, ανέφερε πως έχει ήδη ξεκινήσει ένας εσωτερικός προγραμματισμός στην υπηρεσία, ώστε η επαρχία μας να αναβαθμιστεί και να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, έχει ήδη προγραμματιστεί η ανέγερση του νέου πυροσβεστικού σταθμού στην Αγία Νάπα. Ο σταθμός θα ανεγερθεί δίπλα από τον αστυνομικό σταθμό και η ολοκλήρωση του κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, γιατί ο σταθμός στο Παραλίμνι βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, το οποίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παραθεριστών. Επιπλέον, η δημιουργία της μαρίνας και των ουρανοξυστών, κάνει την ανάγκη ύπαρξης δεύτερου σταθμού επιτακτική.

Στόχος, αναφέρει ο Ανδρέας Κεττής, είναι να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος ανταπόκρισης της πυροσβεστικής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο νέος σταθμός θα καλύπτει τόσο την Αγία Νάπα όσο και το Λιοπέτρι, τη Σωτήρα και την ευρύτερη περιοχή.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2021 και να ολοκληρωθούν σε δυόμισι χρόνια. Πενήντα έξι πυροσβέστες και αξιωματικοί θα στελεχώσουν το σώμα και η εκπαίδευσή τους θα ξεκινήσει άμεσα, αν αναλογιστεί κανείς πως οι νέοι πυροσβέστες πρέπει να περάσουν από τριετή εκπαίδευση.

Όσον αφορά τον υφιστάμενο σταθμό, ο εκπρόσωπος τόνισε πως θα ενδυναμωθεί, ενώ εντός του έτους θα γίνουν και νέες προσλήψεις προκειμένου να υπάρχει επάρκεια σε προσωπικό.

Famagusta.News