Ελπιδοφόρα τα νέα από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Ανεβαίνει ο αριθμός των εξιτηρίων – Άλλα πέντε αναμένονται σήμερα

nosokomeio Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

Συνολικά 25 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 25 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να δοθούν πέντε εξιτήρια, ένα εκ των οποίων θα μεταφερθεί σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Οι υπόλοιποι τέσσερις ασθενείς θα μεταφερθούν με αυτοκίνητο τύπου Mini Bus, το οποίο έχει εφοδιαστεί με ειδικό πλήρωμα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου.

Οι τέσσερις ασθενείς που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και εξήλθαν της νοσηλείας τους με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, θα παραμείνουν στο Κέντρο μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο Αναφοράς αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα ασθενής, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, ηλικίας 58 ετών, που νοσηλευόταν στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σημειώνεται ότι ο ασθενής νοσηλευόταν από την Κυριακή στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του Νοσοκομείου Πάφου, με συμπτωματολογία μερικών ημερών χαρακτηριστική για κορωνοϊό.

Στη συνέχεια ο 58χρονος νοσηλεύτηκε στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του Νοσοκομείου και ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πηγή: ΚΥΠΕ