Ένταξη ενιαίου Δήμου στην Αμμόχωστο και αναγνώριση ΤΕΒΕΑ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

imagew 25 Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΤΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τις απόψεις των κατοίκων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου κατέγραψε δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο για λογαριασμό του Δήμου Παραλιμνίου, στην οποία διαφαίνονται και άλλα καίρια ζητήματα, πλην των προτιμήσεων των ερωτηθέντων για τα σενάρια ενοποίησης.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση πατώντας ΕΔΩ

Η δημοσκόπηση με τίτλο “Η κοινή γνώμη στην επαρχία Αμμοχώστου σχετικά με την επικείμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης” πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 από την εταιρεία “Interview” με έδρα τη Θεσσαλονίκη (η “Interview” είναι μέλος της ESOMAR, με αριθμό μητρώου Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης): 7 (επτά) και τηρεί τον κώδικα δεοντολογίας για την δημοσίευση ερευνών κοινής γνώμης). Είχε μέγεθος δείγματος 400 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω καλύπτοντας ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου (δήμους και κοινότητες) και οι σταθμίσεις έγιναν με βάση τις βουλευτικές εκλογές του 2016 και ποσοστώσεις με βάση τον πληθυσμό των δήμων και κοινοτήτων της επαρχίας και με μεθοδολογία τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις με βάση δομημένο ερωτηματολόγιο.

Ένταξη ενιαίου Δήμου σε Δήμο Αμμοχώστου

Ερώτηση της δημοσκόπησης κάλεσε τους ερωτηθέντες να απαντήσουν κατά πόσον συμφωνούν ή διαφωνούν για το αν με την απελευθέρωση της πόλης της Αμμοχώστου, ο νέος ενιαίος δήμος να ενταχθεί στον Δήμο Αμμοχώστου. Υπενθυμίζεται ότι το 41% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά το σενάριο του ενός ενιαίου Δήμου.

56.3% απάντησαν ότι συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν, 22% ότι διαφωνούν ή μάλλον διαφωνούν και 21.7% Δε γνωρίζουν, δεν απαντούν.

Ζητούν αναγνώριση ΤΕΒΕΑ

Επόμενη ερώτηση καλούσε τους πολίτες να απαντήσουν στο ερώτημα: “Η επιχειρηματική κοινότητα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου εκπροσωπείται σήμερα από πρόσφυγες Αμμοχωστιανούς που δραστηριοποιούνται εκτός επαρχίας. Η πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει την ΤΕΒΕΑ ως τοπικό επιμελητήριο της ελεύθερης επαρχίας. Τι κατά την άποψη σας πρέπει να ισχύσει;”

  • Να συνεχίσει το υφιστάμενο καθεστώς, δηλαδή να εκπροσωπείται όπως σήμερα 6.8%
  • Να συνεχίσει η εκπροσώπηση του επιμελητήριου Αμμοχώστου που εδρεύει στην Λεμεσό, με ταυτόχρονη συμμετοχή επιχειρηματιών μελών της ΤΕΒΕΑ 7.9%
  • Η πολιτεία να αναγνωρίσει την ΤΕΒΕΑ ως τοπικό επιμελητήριο ώστε τα θέματα των επιχειρήσεων να λύνονται εντός της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου 55.9%
  • ΔΓ/ΔΑ 29.4%

Famagusta.News