Εορτασμοί Θεοφανείων σε Αμμόχωστο, Αγία Τριάδα και Αγία Νάπα

a Αγία Τριάδα, Γιαλούσα, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Θεοφάνεια θα γιορτάσουν φέτος κατεχόμενη Αμμόχωστος και Αγία Τριάδα. Με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Βασιλική Χατζηαδάμου και με την παρουσία του Υπουργού Αμύνης γιορτάζει η Αγία Νάπα.

Αμμόχωστος

Στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου θα τελεστεί και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «η Ιερά Μητρόπολη, ο Δήμος Αμμοχώστου και η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» διοργανώνουν στις 6 Ιανουαρίου 2018 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τους εορτασμούς των Θεοφανείων στην πόλη της Αμμοχώστου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα προηγηθεί η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου από τις 07:30 -10:30 το πρωί. Γύρω στις  11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην δική μας θάλασσα, στην Γλώσσα, η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων».

Για όσους πιστούς επιθυμούν να παρευρεθούν, η μεταφορά θα είναι δωρεάν.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν ως εξής:
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Πλατεία Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου 7:00π.μ
ΛΑΡΝΑΚΑ: Πυροσβεστική Υπηρεσία 7:00π.μ
ΛΕΜΕΣΟΣ και ΠΑΦΟΣ Άγιος Γεώργιος Χαβούζας 6:30π.μ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ Κέντρο Χειροτεχνίας 7:00π.μ

Για κρατήσεις θέσεων για όλες τις πόλεις:
κα. Χρύσω Χ’’ Δημητρίου τηλ. 99587110

Αγία Τριάδα

Στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα θα τελεστεί φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Κοινότητας αναφέρεται ότι «το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 θα τελεστεί, προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα, ο εορτασμός των Θεοφανείων. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα τελεστεί ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων στον θαλάσσιο κολπίσκο στον Αγιο Θύρσο της κατεχόμενης Γιαλούσας».

Θα υπάρχουν λεωφορεία παγκύπρια για να μεταφέρουν τους πιστούς στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα με το εισιτήριο να ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Αγία Νάπα

Ο Δήμος Αγίας Νάπας και η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου θα τελέσουν το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αγίας Νάπας τους Εορτασμούς των Αγίων Θεοφανείων.

Της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και θα παραστεί ο Έντιμος Υπουργός ΄Αμυνας
κ. Χριστόφορος Φωκαϊδη.

Θα ακολουθήσει η Βάπτιση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας. Θα συμμετέχει Άγημα της Εθνικής Φρουράς και η Φιλαρμονική Δήμου Παραλιμνίου. Επίσης θα βραβευθεί ο πρώτος κολυμβητής με Σταυρό.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Λιμανιού θα ακολουθήσουν Κυπριακοί, Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια από το Μουσικό Σχήμα Ανδρέα Νικολάου με την συμμετοχή της Βασιλικής Χατζηαδάμου και τον Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας.

a1 Αγία Τριάδα, Γιαλούσα, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Famagusta.News