Επ. Αμ/στου: Στην φυλακή δύο διακινητές που μετέφεραν μετανάστες

Αυτές είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν σε 2 διακινητές που μετέφεραν μετανάστες

EE0A0F5F EBF4 4292 B60A FE14DBE5EC42 exclusive

Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε δύο πρόσωπα, άντρες ηλικίας 37 και 35 ετών, μετά από εκδίκαση υπόθεσης υποβοήθησης υπηκόου τρίτης χώρας να διαμείνει στη Δημοκρατία, που αφορούσε στην άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, αριθμού μεταναστών, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, τον Σεπτέμβριο, 2022.

Στις 11 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα, 14 πρόσωπα, υπήκοοι τρίτης χώρας, μεταξύ τους και οι 37χρονος και 35χρονος, αφίχθηκαν με θαλάσσιο σκάφος, στην επαρχία Αμμοχώστου. Μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων από μέλη της Αστυνομίας, οι 37χρονος και 35χρονος συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων, μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της υποβοήθησης υπηκόου τρίτης χώρας να εισέλθει στη Δημοκρατία με σκοπό το κέρδος, και της μεταφοράς προσώπων διά υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Με το πέρας των αστυνομικών εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε σε άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου. Αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, αξιολογώντας το μαρτυρικό υλικό που παρουσίασε ενώπιον του η Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχους τους 37χρονο και 35χρονο, χθες το πρωί επέβαλε στον 37χρονο ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο χρόνων και στον 35χρονο ποινή φυλάκισης διάρκειας ενάμιση χρόνου.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.