Επ. Αμμ/στου: Τέσσερις συλλήψεις για την απόπειρα ληστείας εις βάρος ηλικιωμένης

Τέσσερις οι συλλήψεις για την απόπειρα ληστείας εις βάρος ηλικιωμένης

EE9EAA39 79BF 4CE9 843F 8A3B7659F97A exclusive

Σε καταχώρηση για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας ληστείας που διαπράχθηκε στις 30 Ιανουαρίου, εις βάρος γυναίκας ηλικίας 72 ετών, στην επαρχία Αμμοχώστου, προχωρεί σήμερα η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό και σύλληψη των τεσσάρων υπόπτων.

Οι τέσσερις ύποπτοι, γυναίκα ηλικίας 46 ετών και τρεις άντρες ηλικίας 26, 25 και 24 ετών, συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα που εκδόθηκαν μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον τους κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Αμμοχώστου. Οι 26χρονος και 25χρονος συνελήφθησαν στις 03 και 04 Φεβρουαρίου αντίστοιχα και τέθηκαν υπό τετραήμερη κράτηση με δικαστικά διατάγματα, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, (Αστυνομικά Δελτία Αρ. 3 και 5, ημερομηνίας 04/02/2023, σχετικά). Οι άλλοι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το βράδυ.

Με τις αστυνομικές εξετάσεις να έχουν πλέον ολοκληρωθεί, η Αστυνομία προχωρεί σήμερα στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για άμεση εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, με τους τέσσερις υπόπτους να αντιμετωπίζουν κατηγορίες διάπραξης των αδικημάτων της εισόδου σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας ληστείας, της απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, γύρω στις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, ενώ γυναίκα ηλικίας 72 ετών βρισκόταν στην κατοικία της στην επαρχία Αμμοχώστου, τέσσερα άγνωστα της πρόσωπα, τρεις άντρες και μία γυναίκα, εισήλθαν παράνομα στην κατοικία της και ασκώντας εναντίον της βία και με απειλές, απαίτησαν να τους δώσει χρήματα και χρυσαφικά. Αφού η 72χρονη αρνήθηκε, οι δράστες έψαξαν στην κατοικία χωρίς να εντοπίσουν οτιδήποτε και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.