Επ. Αμμοχώστου: 5+1 προτάσεις για θαλασσινά πλάι στο κύμα

To Famagusta.News προτείνει 6 προορισμούς για φρέσκο ψάρι και ποιοτικά θαλασσινά με θέα τη θάλασσα στην επαρχία Αμμοχώστου

26624226 exclusive, NAVA Seaside, Vassos Psarolimano, Εστιατόριο Καλαμιές, Ποταμός Λιοπετρίου

Η επαρχία Αμμοχώστου είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Παραλιακές ομορφιές αλλά και η ενδοχώρα αποτελούν έναν από τους πιο γνωστούς και περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς. Και μαζί με τις μοναδικές παραλίες με την κατάξανθη άμμο και τα καταγάλανα νερά, τα τελευταία χρόνια, η περιοχή φημίζεται όλο και περισσότερο για τους γαστρονομικούς προορισμούς της. Και ποιος θα ήταν άλλωστε καλύτερος συνδυασμός από μία μοναδική γευστική εμπειρία με την θέα του απέραντου γαλάζιου, που σίγουρα σου ανοίγει την όρεξη για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Το Famagusta.News σε συνεργασία με τον πρώτο οδηγό εξόδου και διασκέδασης της επαρχίας Αμμοχώστου Famagusta.Life επέλεξαν και προτείνουν 5+1 επιλογές για ποιοτικά θαλασσινά πλάι στο κύμα.

foto kalamies 1 0 exclusive, NAVA Seaside, Vassos Psarolimano, Εστιατόριο Καλαμιές, Ποταμός Λιοπετρίου

Kalamies Restaurant

O αέρας της θάλασσας και το εστιατόριο “Καλαμιές” ακούραστα από το 1976 διατηρούν στον Πρωταρά έναν μοναδικό μεσογειακό γαστρονομικό παράδεισο γεύσεων.

Σε έναν μοντέρνο πολυεπίπεδο χώρο με τη θάλασσα να “φλερτάρει” από παντού, και με το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα στο βάθος να απογειώνει το τοπίο. Με καλόγουστες πινελιές από νησιωτική διακόσμηση, το εστιατόριο Καλαμιές μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Η υψηλή γαστρονομία που με ταλέντο και επαγγελματισμό ενορχηστρώνει η ιδιοκτήτρια και σεφ, Μαρία Ζαχαριάδου – Μουστακά, έχει επισφραγισθεί με βραβεύσεις στα TIME OUT Eating Awards το 2016 και το 2018 στην κατηγορία “καλύτερο ψάρι”.

Στο μενού θα βρεις από πιάτα θαλασσινών και ψαριών συνοδευμένα με την απόλυτη φρεσκάδα της θάλασσας, μαγειρεμένα με μεράκι ταξιδεύουν τους ουρανίσκους, αφήνοντας τις καλύτερες εμπειρίες.

Πλούσιοι ψαρομεζέδες, μεγάλη γκάμα από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αστακούς, μύδια, στρείδια, χτένια, όλα φρέσκα και καλομαγειρεμένα στα πιάτα σας.

Πού θα το βρείς:

Διεύθυνση: Ελλήνων 40- Περνέρα-Πρωταράς, 5295
Τηλέφωνο: 23831145
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11 το πρωί – 11 το βράδυ

image0 1 exclusive, NAVA Seaside, Vassos Psarolimano, Εστιατόριο Καλαμιές, Ποταμός Λιοπετρίου

Αιγιαλός

Η μακρόχρονη εμπειρία των ιδιοκτητών της ψαροταβέρνας Αιγιαλός στο καλό και φρέσκο ψάρι, μετουσιώνεται σε μία ασύγκριτη γευστική εμπειρία με καλομαγειρεμένους μεζέδες, ξεχωριστές γεύσεις και πλούσιο ψαρομεζέ.

Σε μία μοναδική τοποθεσία, στη γνωστή περιοχή Μουζούρα μεταξύ Αγίας Τριάδας και Περνέρας, πάνω από τη γνωστή παραλία, η λιτή πολυτέλεια της εμφάνισης του μαγαζιού αλλά και η ποιότητα σε φαγητό και εξυπηρέτηση, αφήνουν ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό.

Όταν επισκεφθείς τον Αιγιαλό μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το χταπόδι με φάβα αλλά και τα πιάτα με την υπογραφή “Αιγιαλός”…

Πού θα το βρεις:

Διεύθυνση: Βρυσουδιών 79, 5259 Παραλίμνι
Τηλέφωνο: 99988600, 23823800
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 12 το μεσημέρι – 11 το βράδυ

unnamed2 scaled exclusive, NAVA Seaside, Vassos Psarolimano, Εστιατόριο Καλαμιές, Ποταμός Λιοπετρίου

Ποταμός

Η ψαροταβέρνα Ποταμός δε χρειάζεται συστάσεις. Η μοναδική του τοποθεσία στο αλιευτικό καταφύγιο του Ποταμού Λιοπετρίου, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, βγαλμένο από ταινία του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου, πλάι στις ψαρόβαρκες και στην κυριολεξία επάνω στο κύμα, το καθιστούν μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην επαρχία Αμμοχώστου.

Λόγω των απαιτητικών ψαροφαγάδων, το ψάρι που σερβίρει η ψαροταβέρνα, είναι πραγματικά βγαλμένο από τα δίχτυα των ψαράδων που προσαράζουν λίγα μέτρα πιο πέρα.

Μάλιστα, η ψαροταβέρνα Ποταμός, θέλοντας να παρέχει την πιο ποιοτική εξυπηρέτηση, δίνει τη δυνατότητα στους απαιτητικούς πελάτες να κάνουν κράτηση το φρέσκο ψάρι που επιθυμούν πριν αυτό εξαντληθεί ώστε να το απολαύσουν όπως επιθυμούν.

Πού θα το βρεις:

Διεύθυνση: Ποταμός Λιοπετρίου, 5320 Λιοπέτρι
Τηλέφωνο: 99388844
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 12 το μεσημέρι – 10 το βράδυ

Interior0005 scaled exclusive, NAVA Seaside, Vassos Psarolimano, Εστιατόριο Καλαμιές, Ποταμός Λιοπετρίου

Maistrali Seafood Seaview

Το εστιατόριο που έχει την τύχη να βρίσκεται σε ένα από τα μοναδικότερα σημεία της Αγίας Νάπας δεν είναι άλλη από το Maistrali Seafood Seaview.

Πάνω από την ομώνυμη παραλία στην Αγία Νάπα, η γευστική και οπτική απόλαυση ενώνονται και…σε πάνε στο ονειρεμένο ταξίδι των γεύσεων σου! Η θαλασσινή πανδαισία, η μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερα πιάτα και η άρτια εξυπηρέτηση είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσεις στον χώρο του εστιατορίου.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τον σολομός σχάρας με σάλτσα τεριγιάκι, την αστακομακαρονάδα που δικαίως αποτελεί την κορωνίδα των γαστριμαργικών επιλογών ή το tartare τόνου, ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά, ιδανικά για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή δείπνο.

Πού θα το βρεις:

Διεύθυνση: Γλυκύ Νερό 42, 5330 Αγία Νάπα
Τηλέφωνο: 23723754
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 12 το μεσημέρι – 12 τα μεσάνυχτα

image0 exclusive, NAVA Seaside, Vassos Psarolimano, Εστιατόριο Καλαμιές, Ποταμός Λιοπετρίου

Vassos Psarolimano

Ό,τι πιο ενδιαφέρον σε ψάρι και θαλασσινά, θα το βρείτε στην πόλη της Αγίας Νάπας και θα το φάτε σε αυτό το “ψαρολίμανο”, ακριβώς πάνω από το λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Σερβίρει φρεσκότατα ψάρια σε δεκάδες παραλλαγές και απρόσμενους συνδυασμούς. Διάλεξε χώρο ανάλογα με τα γούστα σου και ετοιμάσου για κατάδυση στις νοστιμιές του βυθού. Επιλέγεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου από τα καλούδια του καταλόγου και συνεχίζεις…

Η θέα είναι απίστευτή από τη μία οι ψαρόβαρκες κατά μήκος του λιμανιού να “παρελαύνουν” σαν αρχόντισσες, και από την άλλη το μενού να σε παρασύρει σε άγνωστα μονοπάτια γευσιγνωσίας, παρέα φυσικά με καλό κρασί ή δροσερό ουζάκι.
Στου Βάσου το ψαρολίμανο μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, μύδια γαρίδες και πολλά άλλα που μυρίζουν θάλασσα και όχι μόνο. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την αστακομακαρονάδα την ποικιλία από sushi αλλά και το Red Muller Tartar.…Θα σου μείνουν αξέχαστα!

Πού θα το βρεις:

Διεύθυνση: Μακαρίου Γ’ , 51 Αγία Νάπα (Λιμανάκι)
Τηλέφωνο: 23721884
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 12 το μεσημέρι – 12 τα μεσάνυχτα

117339171 891257821282784 1839164183693470298 n exclusive, NAVA Seaside, Vassos Psarolimano, Εστιατόριο Καλαμιές, Ποταμός Λιοπετρίου

Nava Seaside

To Nava Seaside στην Περνέρα στον Πρωταρά αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο “hot” παραλιακά στέκια του νησιού. Η ανεβαστική του διάθεση και ο μοναδικός χώρος σε συνδυασμό με την ωραία του ατμόσφαιρα και τις ωραίες γεύσεις, το καθιστούν μία ξεχωριστή εμπειρία.

Είτε σε μεγάλες συναυλίες με τους μεγαλύτερους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, είτε και σε μία απογευματινή επίσκεψη, αυτό που κάνει το Nava Seaside να ξεχωρίζει είναι οι πρωτόγνωρες fusion γεύσεις σε όλα τα πιάτα. Φέτος, το bar-restaurant παρουσίασε και ένα κατάλογο με sushi για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο που μπορεί κανείς να απολαύσει είτε στον χώρο του είτε και σε take away.

Πού θα το βρεις:

Διεύθυνση: Περνέρας 37, 5296 Παραλίμνι
Τηλέφωνο: 22777744
Ανοικτά:
Δευτέρα-Πέμπτη 19:00-1:30,
Παρασκευή 20:00-2:00
Σάββατο 17:00-2:00
Κυριακή: 17:00-23:00

Παραγγελίες για take-away στο τηλ. 96661718
Δευτέρα-Πέμπτη 18:00-23:00
Παρασκευή-Σάββατο 19:00-22:00
Κυριακή 14:00-21:00

Famagusta.News