Επ. Αμμοχώστου: Αυτά είναι τα έξι στρατιωτικά ελικόπτερα που πραγματοποίησαν πτήση (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμηλή πτήση πάνω από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πραγματοποίησαν πριν από λίγο έξι στρατιωτικά ελικόπτερα στα πλαίσια του επίσημου εορτασμού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση “Ανδρέας Παπανδρέου” στην Πάφο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τρία σμήνη ελικοπτέρων AW-139, Mi-35 και Gazelle,πραγματοποίησαν πτήσεις σε ολόκληρη την ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και της επαρχίας Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: Επ. Αμμοχώστου: Πτήση έξι στρατιωτικών ελικοπτέρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο:

Τα ελικόπτερα

Mi-35P

Τα Mi-35P της ΕΦ φέρουν αντιαρματικά βλήματα 9M120 ATAKA και 9Μ114 με εμβέλεια 6km και 5km αντιστοίχως και διατρητικότητα 800 και 560mm, ρουκέτες S-8 των 80 mm και C-24B των 120 mm, σταθερό δίκαννο πυροβόλο Gsh-30-2 των 30mm με ρυθμιζόμενη ταχυβολία στα 3000 ή στα 300 βλήματα το λεπτό και βεληνεκές 2.200 μέτρα, ενώ στα πτερύγια του ελικοπτέρου μπορούν και προσαρμόζονται επίσης πυροβόλα των 23mm.

AerospatialeGazelle

Το AerospatialeGazelle SA-342L1 είναι γαλλικό ελικόπτερο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για αντιαρματικές αποστολές. Φέρει έναν κινητήρατζετ TurbomecaAstazou.Διαθέτει ουραίο στροφείο τύπου fenestron αντί ενός συμβατικού στροφείου με πτερύγια. Σχεδιάστηκε από τη SudAviation και αργότερα βελτιώθηκε από την εταιρία Aérospatiale, και κατασκευάστηκε από κοινού στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω μιας συμφωνίας παραγωγής με την WestlandAircraft.

AgustaWestland

Το AgustaWestland AW139 είναι ένα δικινητήριο ελικόπτερο μεσαίου μεγέθους 15 θέσεων, σχεδιάζεται και κατασκευάζεται κυρίως από την AgustaWestland. Το ΑW-139 όντος Ε/Π πολλαπλο΄θ ρόλου , προσφέρεται για απστολές όπως VIP / εταιρικών μεταφορών, υπεράκτιων μεταφορών, πυρόσβεσης, αστυνόμευσης, έρευνας και διάσωσης, παροχή ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και θαλάσσιας περιπολίας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αεροπορική Βάση “Ανδρέας Παπανδρέου” στην Πάφο, ο επίσημος εορτασμός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής κ. Μαρίνος Σιζόπουλος και ολιγομελής αντιπροσωπεία στελεχών της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Πετρίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το προσωπικό της αεροπορίας μας κάνει περήφανους, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον επαγγελματισμό του. Επίσης, πρόσθεσε, ότι η στρατηγική των αμυντικών συμμαχιών που υλοποιούμε καθιστά το ρόλο της αεροπορίας όλο και πιο σημαντικό.

Τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για προστασία από τον κορωνοϊό, ο εορτασμός φέτος πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τρία σμήνη ελικοπτέρων AW-139, Mi-35 και Gazelle, θα πραγματοποιήσουν πτήσεις σε ολόκληρη την ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόγραμμα Πτήσεων Ελικοπτέρων

Λεμεσός (Μόλος): 11:25 – 11:40
Λάρνακα (Φοινικούδες): 11:40 – 11:55
Επ. Αμμοχώστου (Πρωταράς): 11:55 – 12:10
Πάφος (Λιμανάκι): 15:05 – 15:20
Πόλη Χρυσοχούς: 15:15 – 15:30
Λευκωσία: 15:40 – 16:10

Famagusta.News

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

Κενές θέσεις δασοπυροσβεστών στο Τμήμα Δασών – Όλες οι πληροφορίες

Ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων για πλήρωση νέων μόνιμων θέσεων δασοπυροσβεστών στο Τμήμα Δασών- 2024«ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ…

17 Ιουνίου, 2024

Μεσόγειος: Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο, λέει γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση

Η RESQSHIP, που διαχειρίζεται σκάφος διάσωσης μεταναστών, το Nadir, ανακοίνωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ…

17 Ιουνίου, 2024

Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για εργοδότηση νοσηλευτών από τρίτες χώρες

Ανησυχία εκφράζει Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), ως προς την προσπάθεια που επιχειρείται από διάφορους…

17 Ιουνίου, 2024

Καμπανάκι κινδύνου για το θανατηφόρο σύνδρομο στρεπτόκοκκου – Σε ποια χώρα σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων

Σχεδόν 1.000 κρούσματα μιας θανατηφόρου λοίμωξης μετρά η Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός…

17 Ιουνίου, 2024

Παγκύπριες: Αντιδρούν γονείς και μαθητές για την δυσκολία του γραπτού Μαθηματικών – «Συγχαρητήρια που κόψατε τα φτερά τόσων νέων»

Έντονα είναι τα παράπονα από μαθητές, γονείς και καθηγητές σχετικά με το επίπεδο δυσκολίας του…

17 Ιουνίου, 2024

Ελαφρώς αυξημένες οι αφίξεις τουριστών τον Μάιο

Σταθερές και ελαφρώς αυξημένες ήταν οι αφίξεις τουριστών των Μάιο 2024 σε σχέση με τον…

17 Ιουνίου, 2024