Επ. Αμμοχώστου: Αγώνας για διάσωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

1 366 Coronavirus, exclusive, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, καταστηματάρχες, μικρομεσαίες επιχειρησεις, Νέα Αμμοχώστου

Τα ενοίκια, η φορολογία, η ελλειπής στήριξη προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οι αιτίες που ωθούν τους καταστηματάρχες της επαρχίας Αμμοχώστου να προβούν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η πρόεδρος των καταστηματαρχών Αγίας Νάπας Μαρία Χατζηχρίστου, τόνισε πως οι επιχειρήσεις της επαρχίας βουλιάζουν.

“Η ανεργία μας χτυπά την πόρτα, ανέφερε, ενώ πολλές επιχειρήσεις κοντεύουν να βάλουν “λουκέτο” είπε, διαμηνύοντας πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπέμπουν SOS.

Η πανδημία του κορωνοΐού, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, ήταν η ταφόπλακα των επιχειρήσεων που παρά το γεγονός οτι βρισκόμαστε την καρδία του καλοκαιριού, οι εισπράξεις είναι εξαιρετικά μειωμένες.

Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ μαζί με τους Συνδέσμους της στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου και με την συνεργασία και συμμετοχή των Συνδέσμων ΠΑΣΙΚΑ Αμμοχώστου και ΣΙΚΑ Αμμοχώστου, αναλαμβάνουν ΑΓΩΝΑ για την διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των Τουριστικών Περιοχών της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Την πανδημία του κορωνοϊού την αντιμετωπίσαμε με επιτυχία, αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου, και οι κίνδυνοι «θανάτου» μας έχουν ελαχιστοποιηθεί. Η οικονομική κρίση, που ακολούθησε του κορωνοϊού, απειλεί να εξοντώσει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή.

Εξαρτόμαστε αποκλειστικά από τον Τουρισμό, επισημαίνεται. Η Τουριστική περίοδος είναι 4-5 μήνες τον χρόνο και καλούμαστε να καλύψουμε όλα τα έξοδα του χρόνου με τα τεράστια ενοίκια και να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Φέτος ο τουρισμός είναι ΜΗΔΕΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ, αλλά τα έξοδα, ΕΞΟΔΑ. Ο κίνδυνος να καταστραφούν οι επιχειρήσεις μας δεν είναι απλά ορατός, έχει γίνει εφιάλτης, έγινε βεβαιότητα.

Οι επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού δεν είναι υπόθεση μόνο των μικρών επιχειρήσεων, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ.

Μέσω τους δελτίου, καλούν το κράτος να σταματήσει να κρύβεται πίσω από “αντισυνταγματικά τεχνάσματα” και να δώσει λύσεις άμεσα, όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Οι τουριστικές περιοχές βρίσκονται, τονίζουν, σε απόγνωση και βοούν, εσείς ακούτε κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές;

Απαιτούμε να έχουμε ισότιμη μεταχείριση με τους άλλους. Να μας δοθούν οι ευκαιρίες που μας αναλογούν και δικαιούμαστε.

Η κρίση δεν είναι περισσότερο για τους μικρούς. Είναι για ΟΛΟΥΣ. Ισότιμα για όλους!

Πραγματοποιούμε δημοσιογραφική διάσκεψη και κινητοποίηση την Πέμπτη, 23 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. στο ανοικτό θεατράκι του Μουσείου Θάλασσα, Αγία Νάπα*.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ