Επ. Αμμοχώστου: Αναλυτικά το πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων ανά Δήμο-Κοινότητα

Η NIPD Genetics έχει αναλάβει να υλοποιήσει το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για 3,000 δωρεάν μοριακές εξετάσεις Covid-19, το οποίο αφορά τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα 8 Οκτωβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί σε 10 μέρες.

Η διεξαγωγή μοριακών εξετάσεων Covid-19 στην επαρχία Αμμοχώστου, θα πραγματοποιηθεί με τον ακόλουθο εγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων:

  • Αγία Νάπα: 45
  • Αυγόρου: 128
  • Άχνα: 87
  • Δερύνεια: 81
  • Λιοπέτρι: 64
  • Παραλίμνι: 208
  • Σωτήρα: 76
  • Φρέναρος: 60

Η διενέργεια των εξετάσεων είναι δειγματοληπτική και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας δεν θα γίνεται σε άτομα που βρίσκονται υπό περιορισμό ή καραντίνα, σε επιβεβαιωμένα κρούσματα ή σε άτομα που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος. Eπίσης, τονίζεται ότι για κάθε νοικοκυριό θα γίνεται έλεγχος σε μόνο ένα άτομο.

Ο χώρος και χρόνος για τη διενέργεια των εξετάσεων θα διευθετηθεί κατόπιν συνεννόησης με τοπικές αρχές οι οποίες θα ενημερώσουν τους δημότες τους.

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώνουν το “Έντυπο Δειγματοληψίας” που θα τους δίνεται στο σημείο δειγματοληψίας και πρέπει να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα.

Τονίζεται ότι η NIPD Genetics συνεχίζει να διενεργεί κανονικά δειγματοληψίες και να εξυπηρετεί όσους πολίτες ή εταιρείες επιθυμούν να προβούν σε εξέταση, πέραν των προγραμμάτων του Υπ. Υγείας, στα ακόλουθα σημεία:

  • Στη Λευκωσία στο χώρο στάθμευσης του Σταδίου ΓΣΠ και στην Έγκωμη μπροστά από τα κεντρικά εργαστήρια της NIPD Genetics, καθημερινές και σαββατοκύριακα από τις 8:00πμ μέχρι τις 4:00μμ.
  • Στη Λεμεσό στο χώρο στάθμευσης (1ο επίπεδο) του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Λεωφ. Νίκης 1, Αγ. Αθανάσιος, καθημερινές και σαββατοκύριακα, από τις 8:00πμ μέχρι τις 4:00μμ.
  • Στη Λάρνακα στο χώρο στάθμευσης του Νέου Σταδίου ΓΣΖ, καθημερινές και σαββατοκύριακα από τις 8:00πμ μέχρι τις 4:00μμ.
  • Στην περιοχή Αμμοχώστου, στο χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Σταδίου Παραλιμνίου “Τάσος Μάρκος”, καθημερινές και σαββατοκύριακα από τις 8:00πμ μέχρι τις 4:00μμ.
  • Στην Πάφο, στο χώρο στάθμευσης του Σταδίου “Στέλιος Κυριακίδης” (πρώην Παφιακό), καθημερινές και σαββατοκύριακα από τις 8:00πμ μέχρι τις 4:00μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.nipd.com.

Σχετικά με την NIPD Genetics

Η NIPD Genetics είναι μια κορυφαία, καινοτόμος εταιρεία βιοτεχνολογίας που σχεδιάζει, αναπτύσσει και παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης μέσω του διευρυμένου χαρτοφυλακίου προγεννητικών, αναπαραγωγικών και ογκολογικών γενετικών της τεστ, καθώς και των κλινικών εργαστηρίων της. Με ίδρυση στην Κύπρο το 2010, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της NIPD Genetics είναι διαπιστευμένα από το CAP και έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα CLIA και ISO. Η NIPD Genetics χρησιμοποιεί την εκτεταμένη τεχνογνωσία και την προηγμένη τεχνολογία της για να παρέχει γρήγορα και με ασφάλεια ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα στους ασθενείς και τους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο.

Tags: Coronavirus

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024