Επ. Αμμοχώστου: Αντιδράσεις για σενάριο 3 Δήμων και 2 κοινοτήτων

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 07T183236.572 exclusive, ΤΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προβληματισμό και απογοήτευση εκφράζει η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) για το σενάριο που προκρίνεται στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αφορά την επαρχία Αμμοχώστου για δημιουργία τριών Δήμων και δύο Κοινοτήτων.

Σε γραπτή ανακοίνωση της η ΤΕΒΕΑ εκφράζει «μεγάλο προβληματισμό και απογοήτευση για τα σενάρια που επικρατούν σε ότι αφορά την πολύ-αναμενόμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία συζητείται στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση και σε ότι αφορά την επαρχία Αμμοχώστου, φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο δημιουργίας τριών Δήμων και δύο Κοινοτήτων».

Προστίθεται ότι «ταυτόχρονα στο συγκεκριμένο σενάριο, διαφαίνεται ότι λόγω της μη δημιουργίας κρίσιμης μάζας πληθυσμού στις νέες τοπικές αρχές, η μεταρρύθμιση δεν θα περιλαμβάνει αρμοδιότητες και εξουσίες που θα έπρεπε να μεταφερθούν στις τοπικές αρχές με σκοπό την αποκέντρωση εξουσιών από το κεντρικό Κράτος και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες».

Η ΤΕΒΕΑ καλεί «άμεσα τα πολιτικά κόμματα να αντιληφθούν ότι οι αποφάσεις τους επηρεάζουν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών και καθορίζουν το μέλλον των επόμενων γενεών. Καλούμε όλους να επιδείξουν την δέουσα σοβαρότητα και τον σεβασμό που πρέπει προς τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι αναμένουν μία ουσιαστική μεταρρύθμιση και όχι κομματικά χρωματισμένες τοπικές αρχές».

Η Εταιρεία αναμένει «από τους Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου να αντιδράσουν σφοδρά στο συγκεκριμένο σενάριο που προωθείται από την Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού υπονομεύει την οικονομική επιβίωση και το μέλλον της επαρχίας και κυρίως της ενδοχώρας».

Για μια ακόμα φορά, καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΕΒΕΑ «εκφράζουμε τη θέση ότι το καλύτερο σενάριο για τους κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου είναι η δημιουργία ενός Δήμου, στον οποίο θα μεταφερθούν οι αναγκαίες αρμοδιότητες και εξουσίες που να επιτρέπουν την ανάπτυξη και ευημερία όλων».