Επ. Αμμοχώστου: Αποχαιρέτησαν το 2022 με… χειμερινές βουτιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Βουτιές των χειμερινών κολυμβητών στα νερά του Κάππαρη και της Αγίας Νάπας για να αποχαιρετήσουν το 2022

323DBFD0 8B75 4D04 AAB9 8CF001F36F05 exclusive, χειμερινοί κολυμβητές

Σταθεροί στη καθημερινή τους συνήθεια, ακόμη και μερικές ώρες πριν να μπει το νέο έτος και συνάμα ο Ιανουάριος, οι χειμερινοί κολυμβητές στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι θαραλλέοι κολυμβητές, πιστοί στην καθημερινή του συνάντηση, βρέθηκαν στην παραλία του Κάππαρη, μεταξύ Δερύνειας και Παραλιμνίου, όπου πραγματοποίησαν και την καθιερωμένη βουτιά κοπή βασιλόπιτας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δερύνειας και χειμερινός κολυμβητής, Άντρος Καραγιάννης ανέφερε: “Τελέσαμε και φέτος την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιττας των χειμερινών κολυμβητών της επαρχίας Αμμοχώστου εδώ κοντά στη αγαπημένη μας πόλη την Αμμόχωστο. Για μας είναι πολύ σημαντικό να κολυμπούμε δίπλα από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας την κατεχόμενη παραλία της Αμμοχώστου, γιατί νιώθουμε ότι είμαστε πιο κοντά στην αγαπημένη μας πόλη την Αμμόχωστο.”

Τόσο ο καλός καιρός, όσο και η θερμοκρασία η οποία τουλάχιστον στην ελεύθερη Αμμόχωστο παραμένει ακόμη σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, επιτρέπει όχι μόνο στους χειμερινούς κολυμβητές αλλά και σε άλλους συμπολίτες μας να απολαμβάνουν ακόμη τα πεντακάθαρα νερά του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας.

Πάντως την προγραμματισμένη τους τελευταία βουτιά του χρόνου πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» και οι χειμερινοί κολυμβητές Αγίας Νάπας.

Μάλιστα στην παραλία Μακρόνησος τις προηγούμενες μέρες έχουν τελεστεί και τα εγκαίνια στεγάστρου πρός εξυπηρέτηση των χειμερινών κολυμβητών της περιοχής.

Famagusta.News