Επ.Αμμοχώστου: Δεν «χωράνε» οι μελλόνυμφοι στα Σαββατοκύριακα – Κάθε Σ/κ και φακελάκι-α (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πασχάλης Πασχάλη ιδιοκτήτης αίθουσας δεξιώσεων στην Επ. Αμμοχώστου, λύνει πολλές απορίες πολιτών όσον αφορά την διαθεσιμότητα αλλά και το αν αξίζει κάποιος να παντρευτεί σήμερα!

15052087 10154652639433187 937967457 o.original exclusive, ΓΑΜΟΙ

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, το 2022 συσσωρεύτηκαν γάμοι δύο ετών, με αποτέλεσμα οι μελλόνυμφοι να μην «χωράνε» πλέον στα Σαββατοκύριακα. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κενό ούτε για δείγμα μέσα στο 2022, θα περίμενε κάποιος να αποφορτιστεί η κατάσταση για την επόμενη χρονιά, αλλά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Σε ανταπόκριση της δημοσιογράφου, Άντρης Φλουρέντζου, στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι» φιλοξενήθηκε ο Πασχάλης Πασχάλη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του «ΖΑΠΠΕΙΟΝ Palace» μίας από τις δημοφιλέστερες αίθουσες δεξιώσεων της επαρχίας Αμμοχώστου και ίσως και της μεγαλύτερης.

Ο Πασχάλης Πασχάλη έλυσε πολλές απορίες πολιτών όσον αφορά την διαθεσιμότητα αλλά και το αν αξίζει κάποιος να παντρευτεί σήμερα!

Εξαιτίας της απότομης λήξης των περιοριστικών μέτρων έχουν συρρικνωθεί πάρα πολύ οι γάμοι. «Σίγουρα μέσα στο 2022 δεν θα χωρέσουν όλοι όσοι δεν παντρεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Θα χρειαστεί και το 2023 αλλά και το 2024 για να παντρευτούν», δήλωσε ο κ.Πασχάλη.

Και εφόσον τα Σαββατοκύριακα είναι λίγα και οι ενδιαφερόμενοι πολλοί, βλέπουμε και κάτι που ενώ στην Λευκωσία ήταν πιο διαδεδομένο, τώρα αναδύεται και στην ελ. Επ. Αμμοχώστου. Οι Γάμοι και τις καθημερινές μέρες της βδομάδας. Αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν την Δευτέρα και την Πέμπτη για τον Γάμο τους.

«Όσο αφορά τους μήνες, στις πρώτες επιλογές είναι οι δροσεροί μήνες του χρόνου, Μάιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος.

Η πίεση ήταν αρκετά μεγάλη από μόλις μπήκε το 2022 και έτσι δεν έχουμε καταγράψει ακόμα πόσους γάμους έχουμε κάνει και πόσοι έχουν προγραμματιστεί. Ακόμα και εκείνοι που έχουν κλείσει τους γάμους τους πιο μετά, θέλουν να παντρευτούν τώρα εξαιτίας των τόσο χαλαρών μέτρων.»

Όλα του γάμου δύσκολα… και ένα από τα δυσκολότερα… η εύρεση ημερομηνίας. Κάποιος για να βρει ημερομηνία ή ακόμα και για να διαλέξει ημερομηνία πρέπει να προγραμματιστεί καλά. Πρέπει να προνοήσει ένα με δύο χρόνια πριν τουλάχιστον.

«Αυτό βέβαια είναι κάτι που συνέβαινε πάντα, δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα εξαιτίας της πανδημίας. Κατά την αναμονή των ζευγαριών να παντρευτούν, έχουμε δει και ακυρώσεις για πολλούς λόγους, όπως το να χωρίσει το ζευγάρι.»

Aν και Βρετανοί επιλέγουν την Κύπρο για τον γάμο τους και βρίσκονται επίσης στην ίδια «μοίρα» με τους Κύπριους τα τελευταία δύο χρόνια, προτιμούν να κάνουν το πάρτι τους σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιλέγουν τις αίθουσες εκδηλώσεων. Ωστόσο επιλέγουν τις υπηρεσίες catering από τις αίθουσες εκδηλώσεων.

Ερωτηθείς ο κ.Πασχάλη τί τζίρο κάνει στα φακελάκια ένα μέσο ζευγάρι απάντησε ότι μπορεί να μην γνωρίζει τί κέρδος έχουν τα ζευγάρια αλλά επισήμανε την διαφορά των τιμών στην Επ. Λευκωσίας και στην Επ. Αμμοχώστου η οποία είναι με διαφορά φθηνότερη. «Συμφέρει να παντρευτεί κάποιος. Οι νεόνυμφοι επιλέγουν να έχουν καλεσμένους από 1000 μέχρι 1500 άτομα».

Στο ερώτημα κλειστός ή ανοιχτός γάμος ο κ. Πασχάλη δήλωσε ότι υπάρχει και κλειστός γάμος των 1000 ατόμων. «Ο κόσμος προτιμάει τους ανοιχτούς γάμους στην Επ.Αμμοχώστου, για αυτό έχουμε και αυτή την συρρίκνωση τώρα, το 2022 μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων», όπως επίσης συμπλήρωσε ο κ. Πασχάλη ότι έχουμε την κυκλική παραοικονομία του γάμου, «τόσα χρόνια οι γονείς του ζευγαριού πήγαιναν σε γάμους και τώρα θέλουν ανοιχτό γάμο, είναι δανεικά».

FamagustaNews