ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Ένταλμα σύλληψης σε 35χρονο για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη

Ο 35χρονος, φέρεται να συνδέεται με τον 34χρονο επιχειρηματία στην Αγία Νάπα - Το όχημά του εντοπίστηκε στην περιοχή των Βρυσούλων

010B3F4A 099D 4246 AF23 16D04AD7BF6B exclusive

Ένταλμα σύλληψης και για 35χρονο, από τη Σωτήρα που φέρεται να ήταν στη σκηνή της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη, τα ξημερώματα της Κυριακής, κατά την οποία τραυματίστηκε εξάχρονο παιδί και 42χρονος, εξέδωσε η Αστυνομία.

Ο ύποπτος έχει δηλωθεί από τους οικείους του, ως ελλείπον πρόσωπο από τις 6 Δεκεμβρίου και έκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί. Το όχημά του, εντοπίστηκε στην περιοχή των Βρυσούλων και κατασχέθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις που αναμένεται να το παραδώσουν στην Αστυνομία της Δημοκρατίας. Το όχημα είχε ίχνη εύφλεκτης ύλης, αλλά άγνωστο για πιο λόγο δεν ανεφλέγη.

Η Αστυνομία πιστεύει πως είναι αυτό με το οποίο διακινήθηκαν ο δράστης και ο συνεργός του τα ξημερώματα της Κυριακής. Από το πρωί, εν τω μεταξύ, η Αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες τόσο στις Βρυσούλες όσο και στο Φρέναρος, προς εντοπισμό του 35χρονου, ενώ συλλέγονται μαρτυρίες για να διαφανεί τι κρύβεται πίσω από τη μυστήρια εξαφάνισή του.

Ο 35χρονος, φέρεται να συνδέεται με τον 34χρονο επιχειρηματία στην Αγία Νάπα, που συνελήφθη το πρωί για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο (10/12) ενώπιον του Δικαστηρίου Λάρνακας, δεν τοποθετείται στη σκηνή της απόπειρας φόνου, αλλά φαίνεται να συνδέθηκε μέσω μαρτυρίας με την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη συνελήφθη 31χρονος, κάτοικος Ορόκλινης, ο οποίος συνδέθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε προσωπίδα. Στη γραπτή του κατάθεση, ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε πως στρατολογήθηκε από τον 35χρονο που καταζητείται, προκειμένου να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του 42χρονου, που είναι συγγενής με γνωστό πρόσωπο στις αρχές.

Ισχυρίστηκε ακόμη πως όταν άνοιξε πυρ, με το κλεμμένο στρατιωτικό τυφέκιο, εναντίον του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 42χρονος, δεν γνώριζε πως σε αυτό επέβαινε και το εξάχρονο παιδί. Στο κάδρο των ερευνών της Αστυνομίας, βρίσκονται πάντως και άλλα πρόσωπα και δεν αποκλείεται ο κύκλος των συλλήψεων να διευρυνθεί.