Επ. Αμμοχώστου: Επιχορηγήσεις από Υφυπουργείο Τουρισμού για χειροτεχνίες και παραδοσιακά προϊόντα

Ποιες περιοχές αφορά το σχέδιο στην επαρχία Αμμοχώστου - Αφορά μεταξύ άλλων εργαστήρια καλαθοπλεκτικής, αγιογραφίας, κεντητικής, αγροτικών προϊόντων, ζαχαροπλαστικής και άλλα - Όλες οι πληροφορίες

45054139 1563140723831104 7513063948749373440 n exclusive, Επιχορηγήσεις, Υφυπουργείο Τουρισμού, Χορηγίες

Σε συνέχεια έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει Σχέδιο για την επιχορήγηση της πραγματοποίησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας στις ορεινές, ακριτικές και περιοχές της Υπαίθρου.

Στόχος του Σχεδίου είναι να δώσει στους Κύπριους και ξένους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφτούν τις Κοινότητες της Υπαίθρου, ώστε να παρακολουθήσουν δια ζώσης και χωρίς χρέωση καλλιτέχνες/χειροτέχνες να δημιουργούν πίνακες ζωγραφικής, πήλινα αγγεία, ψάθινα καλάθια, κεντήματα, υφαντά κ.λπ., βιοτέχνες, να παρασκευάζουν τοπικά προϊόντα, όπως χαλούμι, γλυκά του κουταλιού, κρασί, παραδοσιακά αλλαντικά κ.λπ., καθώς και επαγγελματίες μάγειρες – μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, να παρουσιάζουν εργαστήρια κυπριακής οινογαστρονομίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν, παράλληλα, την ευκαιρία να συμμετάσχουν, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, σε βιωματικές δραστηριότητες που θα διοργανώνονται στο πλαίσιο των πιο πάνω εργαστηρίων, αποκομίζοντας μοναδικές – αυθεντικές εμπειρίες. Επιπρόσθετα, θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν και στις ξεναγήσεις στην Κοινότητα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από αδειούχο ξεναγό.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης φιλοσοφίας του εν λόγω Σχεδίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού στοχεύει να προωθήσει, αναδείξει και εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Υπαίθρου. Παράλληλα, επιδιώκεται να τονωθούν, εκτός από τις τοπικές κοινωνίες, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά και οι τομείς του πολιτισμού και της οινογαστρονομίας και να δοθεί το έναυσμα για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα πιο πετυχημένα βιωματικά εργαστήρια θα τύχουν αξιολόγησης για ένταξή τους στην Αυθεντική Διαδρομή Εμπειριών του Υφυπουργείου Τουρισμού, η οποία θα εγκαινιαστεί το επόμενο Φθινόπωρο.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο τομέας της οικοτεχνίας θα τύχει ανάλογης ανάδειξης και προώθησης από το Υφυπουργείο Τουρισμού, μόλις εγκριθεί η σχετική νομοθεσία.

Επιλέξιμες περιοχές στην επαρχία Αμμοχώστου:

  • Αυγόρου – Ολόκληρη οικιστική περιοχή/ζώνη
  • Άχνα – Ολόκληρη οικιστική περιοχή/ζώνη
  • Αχερίτου – Ολόκληρη οικιστική περιοχή/ζώνη
  • Στροβίλια – Ολόκληρη οικιστική περιοχή/ζώνη
  • Φρέναρος – Ολόκληρη οικιστική περιοχή/ζώνη
  • Δήμος Δερύνειας – Ολόκληρη οικιστική περιοχή/ζώνη
  • Λιοπέτρι

Δείτε τις πληροφορίες του σχεδίου πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Σχέδιο
Αίτηση Σχεδίου
Δήλωση DeMinimis
Παράρτημα Α’
Παράρτημα Β’ – Αλλαντοποιεία
Παράρτημα Β’ – Αυγά και Παράγωγα
Παράρτημα Β’ – Γαλακτοκομικά
Παράρτημα Β’ – Πιστοποιημένα Γαλακτοκομικά Προιόντα