Επ. Αμμοχώστου: Η μάχη των επιχειρηματιών για προώθηση της περιοχής και το μοναδικό βίντεο

57d90e5b64578 419156 EastCoastCY, exclusive, Nea Ammochostos, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τα αδύνατα δυνατά επιδιώκουν να πετύχουν οι επιχειρηματίες της επαρχίας Αμμοχώστου με στόχο να περισώσουν τη φετινή χρονιά αλλά και να θέσουν στόχους για την επόμενη.

Πέραν από τις συντονισμένες προσπάθειες από την Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου, σημαντικές είναι και οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες της περιοχής με αιχμή του δόρατος την ομαδική πρωτοβουλία “Ayia Napa – Protaras” και με σύνθημα “Paradise Vs Heaven” που φιλοδοξεί να αναδείξει την περιοχή ως την κυπριακή ριβιέρα.

Στις συντονισμένες αυτές προσπάθειες συμμετέχει και η Oikos Group η οποία χάρη στα χρόνια εμπειρίας σε έργα αναφοράς στην περιοχή, επιδιώκει με κάθε τρόπο να αναδείξει και να προωθήσει την περιοχή με δυναμικές καμπάνιες στο εξωτερικό.

Στην καμπάνια της Oikos Group περιλαμβάνονται και σημαντικά στοιχεία για την περιοχή, όπως η δημιουργία των δύο μαρίνων σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι, το ποσοστό του 58% που κατέχει η περιοχή στις διανυκτερεύσεις, την αύξηση του 74%, περίπου, στην αύξηση σε πωλήσεις ακινήτων, στην πληρότητα κατά 91,3% στις κλίνες, στις περισσότερες από 22 παραλίες με γαλάζια σημαία, αλλά και στα επικείμενα έργα αναφοράς που πρόκειται να δημιουργηθούν, όπως το γήπεδο γκολφ, το μεγαλύτερο αμφιθέατρο της χώρας και άλλα.

95096168 889835894812661 561831986319065088 n EastCoastCY, exclusive, Nea Ammochostos, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Παράλληλα, η πρωτοβουλία “Ayia Napa – Protaras” δημιούργησε και ένα μοναδικό βίντεο το οποίο τρέχει σε διάφορες καμπάνιες προώθησης της περιοχής στο εξωτερικό.

Σημαντικά, εξάλλου, είναι και τα στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται και στο συνοδευτικό κείμενο πληροφόρησης σε ξένους τουρίστες αλλά και ξένους επενδυτές για τη χώρα μας:

Πέραν από τον γαλάζιο καθαρό ουρανό, τα καταγάλανα νερά και τις αμμώδεις παραλίες, η περιοχή της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά και ευρύτερα της επαρχίας Αμμοχώστου, είναι πια γοργά αναπτυσσόμενη περιοχή, με νέα έργα τα οποία βρίσκονται ήδη στα σκαριά. Δύο νέες μαρίνες της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά οι οποίες βρίσκονται υπό κατασκευή και πρόκειται συνολικά για επενδύσεις του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Οι δύο μαρίνες, Αγίας Νάπας και Πρωταρά θα αποτελούν επίσημα σημεία εισόδου στη Δημοκρατία. Επιπλέον, οι μαρίνες θα προσφέρουν Yacht Club και Beach clubs, 1000 συνολικά σημεία αγκυροβόλησης, πύργους και θα είναι τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης σε παραλιακό μέτωπο στην Κύπρο.

Επιπλέον, ένα αμερικανικό Πανεπιστήμιο πρόκειται να ανεγερθεί στην περιοχή το 2021. Ακόμη, ένα διεθνές ιδιωτικό Αγγλικό-Ρωσικό-Κινεζικό σχολείο με συνολικό αριθμό 120 ατόμων προσωπικού λειτουργεί στην περιοχή, προσφέροντας τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά μεθόδους διδασκαλίας και έχει κατακτήσει πολλά βραβεία και βρίσκεται σε συνεργασία με πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ένα νέο πρότζεκτ Resort με γήπεδο γκολφ σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή. Επίσης, ο Δήμος Αγίας Νάπας σκοπεύει να δημιουργήσει ένα υπαίθριο αμφιθέατρο χωρητικότητας 2.500 θέσεων με κόστος 3 εκατομμύρια ευρώ καθώς προετοιμάζεται να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2030. Το Αμφιθέατρο και τα πολιτιστικά δρώμενα τα οποία θα φιλοξενούνται, αναμένεται να προσελκύσουν επιπλέον 30 χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο, δημιουργώντας ένα επιπλέον όφελος για την κυπριακή οικονομία των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Θα φιλοξενεί, επίσης, κάθε είδους δρώμενα, από όπερες, διεθνή φεστιβάλ και θεατρικές παραστάσεις.

Επίσης, η επαρχία Αμμοχώστου φιλοξενεί ένα υδροπάρκο με εμπειρία 22 χρόνων. Το Waterworld Waterpark στην Αγία Νάπα με θέμα την ελληνική μυθολογία, έχει κατακτήσει 29 διεθνή βραβεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ. 

Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή στην Κύπρο. Η περιοχή κατέχει 22 Γαλάζιες Σημαίες, δηλαδή τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες σε σχέση με άλλες επαρχίες στη χώρα. Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα προσφέρουν, επίσης υποδομές για τουρισμό ευεξίας, παρέχοντας πλήρεις ιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αποθεραπείας σε ιδιωτικό τομέα με 7 συνολικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια και ένα Γενικό Νοσοκομείο που προσφέρει υψηλά στάνταρτ στη Νοσοκομειακή περίθαλψη.

Επιπλέον, πολλοί είναι οι ξένοι επισκέπτες οι οποίοι ταξιδεύουν στην επαρχία Αμμοχώστου για αθλητικό τουρισμό και προπονήσεις. Το θερμό κλίμα της Αγίας Νάπας και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές υποδομές σε ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις παρέχουν τα βασικά συστατικά για τις πιο επιτυχημένες αθλητικές εγκαταστάσεις στη Μεσόγειο. Εκατοντάδες ποδοσφαιρικές ομάδες του εξωτερικού από Σκανδιναβία, Ρωσία, Γερμανία, Ελβετία, Ουκρανία κ.α. επισκέπτονται τα πλήρως εξοπλισμένα δεκαέξι ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Με ένα ποσοστό 91,3% πληρότητας στις κλίνες, καθώς η περιοχή κατέχει το 58% των διανυκτερεύσεων (35.496 κλίνες) με μία προοπτική μέχρι το 2030 να αναδειχθεί ως το καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου.

Famagusta.News