Επ.Αμμοχώστου: Καθαρισμός παραλιών και βυθού

"Όσοι εθελοντές επιθυμούν να συμβάλουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, να δηλώσουν απαραίτητα συμμετοχή, αφού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο κόσμος θα χωριστεί σε μικρές ομάδες"

SAMOS 2015 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΥΘΟΥ, καθαρισμός παραλιών

Συνεχίζεται η προσπάθεια για καθαρισμό των παραλιών και του βυθού, από πλαστικά και άλλα αντικείμενα, συγκεκριμένων περιοχών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Έργου «Keep our Sand and Sea Plastic Free» αναφέρεται ότι «η πρωτοβουλία Beach Cleaning, το Scuba Diving Support Center και το Ξενοδοχείο Grecian Park, θα πραγματοποιήσουν εκστρατεία καθαριότητας της παραλίας και του βυθού του Κόννου. Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής 1η Νοεμβρίου, στα πλαίσια του “Let’s Do It Cyprus!”, με σημείο συνάντησης το Ξενοδοχείο Grecian Park».

Προστίθεται ότι «παρόλο που η φετινή τουριστική προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μειωμένη, παρατηρήθηκαν τεράστιοι όγκοι αποβλήτων στις παραλίες και τις θάλασσες της Κύπρου, με τα πλαστικά γάντια και τις μάσκες μιας χρήσης να είναι τα καινούργια “σουβενίρ” του παράκτιου μετώπου του νησιού. Φυσικά τα αποτσίγαρα εξακολουθούν να είναι το νούμερο ένα θαλάσσιων απορριμμάτων που συλλέγονται από τις παραλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ το 80% των αποβλήτων που συλλέγονται από τις παραλίες της Κύπρου είναι πλαστικά».

Σημειώνεται ακόμα πως «τα πλαστικά απορρίμματα παραμένουν στο περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια και στην ουσία σπάζουν σε μικρά-μικρά κομματάκια, αλλά ποτέ δεν εξαφανίζονται. Τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν την ανάγκη για άμεση αλλαγή νοοτροπιών και την ανάληψη δράσης τώρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η εκστρατεία “Keep Our Sand and Sea Plastic Free,” είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation, σε συνεργασία με το Travel Foundation και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), με στόχο την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης στις παραλιακές περιοχές – ξεκινώντας από την Αγία Νάπα, τον Πρωταρά και την ευρύτερη περιοχής της Επαρχίας Αμμοχώστου – με ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική βιομηχανία».

Στην ανακοίνωση καλούνται «όσοι εθελοντές επιθυμούν να συμβάλουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, να δηλώσουν απαραίτητα συμμετοχή, αφού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο κόσμος θα χωριστεί σε μικρές ομάδες».

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στην δράση οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο email p.koutsofta@sandseaplasticfree.org ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δύο ομάδων.

Πηγή: ΚΥΠΕ